search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:31
MENU CLOSE

Διαλύει το success story η ΕΛΣΤΑΤ –Σε κίνδυνο φτώχειας το 35,7% του πληθυσμού

13.10.2014 11:28
Διαλύει το success story η ΕΛΣΤΑΤ –Σε κίνδυνο φτώχειας το 35,7% του πληθυσμού - Media

Συγκλονιστικά στοιχεία για τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων προκύπτουν από τα αποτελέσματα της έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με την έρευνα 3.903.800 άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό.

 
Συγκλονιστικά στοιχεία για τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων προκύπτουν από τα αποτελέσματα της έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με τα στοιχεία 3.903.800 άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό.
 
Τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη καταλαμβάνει η Ελλάδα στον πίνακα του πληθυσμού που αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό με 35,7% του πληθυσμού να αντιμετωπίζει το φάσμα της φτώχειας, πίσω από την Βουλγαρία όπου το 48% του πληθυσμού αντιμετωπίζει αντίστοιχο κίνδυνο.
 
Μετά την Ελλάδα, ακολουθούν οι Λετονία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Ιταλία, Κύπρος, Ισπανία, Πολωνία με την τελευταία θέση να καταλαμβάνει η «χρεοκοπημένη» Ισλανδία.
 
Η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση, ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες στον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις.
 
Στην έρευνα δεν περιλαμβάνονται πληθυσμιακές ομάδες που κατά τεκμήριο είναι φτωχές, όπως άστεγοι, άτομα σε ιδρύματα, μετανάστες, Ρομά, κλπ.
 
Μεταξύ άλλων η έρευνα αποκαλύπτει  ότι:

  • Ο κίνδυνος φτώχειας για τα παιδιά ηλικίας 0-17 ετών ανέρχεται στο 28,8% και είναι υψηλότερος κατά 5,7 ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.
  • Ο πληθυσμός που διαβιεί σε νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται λιγότερο από τρεις μήνες συνολικά το έτος ανέρχεται σε 1.200.800 άτομα ή σε 19,6% του πληθυσμού, ενώ το προηγούμενο έτος ανερχόταν σε 1.010.900 άτομα.
  • Ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται σε 3.903.800 άτομα ή σε 35,7% του πληθυσμού (το προηγούμενο έτος ήταν 3.795.100 άτομα)
  • Ο κίνδυνος φτώχειας για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση ανέρχεται στο 10,7% ενώ για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση ανέρχεται στο 27%.

  
Δείτε όλη την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:26