search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:27
MENU CLOSE

Το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι «κλέβει» 300 αριστουργήματα από την Γαλλία

13.10.2014 15:04
Το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι «κλέβει» 300 αριστουργήματα από την Γαλλία - Media

Έργα από Monet, Da Vinci, Van Gogh, Matisse και άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών θα ταξιδέψουν στο αραβικό μουσείο – franchise του Λούβρου του Παρισιού-  για τα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβρη του 2015.
 

Έργα από Monet, Da Vinci, Van Gogh, Matisse και άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών θα ταξιδέψουν στο αραβικό μουσείο – franchise του Λούβρου του Παρισιού-  για τα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβρη του 2015.
 
Αριστουργήματα από τον Vincent Van Gogh, Andy Warhol, Claude Monet και Henri Matisse είναι μερικά από τα 300 έργα τέχνης που θα δανειστεί το αραβικό ομότιτλο μουσείο – franchise από το διάσημο Λούβρο της Γαλλίας.
 
Το μουσείο, που συνολικά κόστισε 400 εκατ. λίρες, θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από 13 γαλλικά πολιτιστικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων του «Πορτρέτου μιας Άγνωστης Γυναίκας» του Leonardo Da Vinci, o «Σταθμός του Σεν Λαζάρ» του Claude Monet, η «Ηλεκτρική Καρέκλα» του Andy Warhol, «Η Γυναίκα ο καθρέφτης» του Titian, «Ο Ναπολέων Διασχίζει τις Άλπεις» του Jacques-Louis David και «Ο Μικρός Φλαουτίστας» του Edouard Manet. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται επίσης αρχαία αγάλματα, αγγεία και μάσκες από όλη την Ασία και την Αφρική.
 
Έργα τέχνης θα δανείσει και το Musee D’ Orsay αλλά και το Παλάτι των Βερσαλλιών, αξίας 800 εκατ. λιρών, για τα τριάντα χρόνια συνεργασίας με το Αραβικό Εμιράτο.
 
«Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που πολλά από τα έργα θα ταξιδέψουν στην Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στο Άμπου Ντάμπι. Πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία να δούμε σημαντικά έργα τέχνης από τα γαλλικά μουσεία» δήλωσε ο Sultan bin Tahnoon al-Nahyan, πρόεδρος Τουρισμού & Πολιτισμού στο Άμπου Ντάμπι.
 
Τα παραπάνω έργα θα ενταχθούν στην μόνιμη συλλογή του αραβικού μουσείου, το πρώτο παγκόσμιο μουσείο που θα ανοίξει στον αραβικό κόσμο.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:26