search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:43
MENU CLOSE

«Σείστηκε» το Ελ Σαλβαδόρ από 7,4 Ρίχτερ – Προειδοποίηση για τσουνάμι

14.10.2014 05:35
Στον ρυθμό του Εγκέλαδου «χορεύει» η Λέσβος - Media

Σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 106 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά του Ουσουλουτάν στο Ελ Σαλβαδόρ. Ένας νεκρός.

Σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 106 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά του Ουσουλουτάν στο Ελ Σαλβαδόρ.
 
Οι υπηρεσίες άμεσης επέμβασης του Ελ Σαλβαδόρ δεν έχουν πληροφορίες για εκτεταμένες υλικές ζημιές ή θύματα μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,4 βαθμών που έπληξε τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, συμβουλεύουν όμως τον πληθυσμό των παράκτιων περιοχών να μετακινηθεί προς την ενδοχώρα λόγω της προειδοποίησης για τσουνάμι.
 
Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για επικίνδυνα «κύματα τσουνάμι». Η ζώνη που είναι πιθανόν να πληγεί από παλιρροϊκά κύματα περιλαμβάνει τις ακτές της Νικαράγουας, της Ονδούρας και του Ελ Σαλβαδόρ και εκτείνεται σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης.

Προς το παρόν έχει αναφερθεί ο θάνατος ενός ανθρώπου στην περιοχή Σαν Μιγκέλ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Will Salgado, ο νεκρός ήταν μεθυσμένος που κοιμόταν κοντά στο ταχυδρομείο και πέθανε από την κατάρρευση στύλου ηλεκτροδότησης.
 
Επίσης, ο Salgado ανέφερε ότι από τον σεισμό κατέρρευσε κι ένας άλλος τοίχος στο Δημαρχείο, ύψους 12 μέτρων.
 
Παράλληλα, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πολλά σημεία του Σαν Μιγκέλ και άλλων περιοχών στο Ελ Σαλβαδόρ, ενώ οι αρχές συστήνουν στους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι.
 
Το Γεωδυναμικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 106 χιλιομέτρων νότια- νοτιοανατολικά του Ουσουλουτάν, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε σε βάθος 9 χιλιομέτρων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:42