search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:59
MENU CLOSE

Άδειες με τη… βούλα

02.08.2010 12:05
oldphotos128075070899.jpg

Πολλά μπορεί κανείς να καταλογίσει στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι είναι από τους πιο… απενεχοποιημένους πολιτικούς που έχουμε.

Πολλά μπορεί κανείς να καταλογίσει στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι είναι από τους πιο… απενεχοποιημένους πολιτικούς που έχουμε. Η στάση του αυτή, μπορεί από πολλούς να εκλαμβάνεται ως από άλλο… πλανήτη και προϊόν αμερικανόφερτης αφέλειας, αλλά έχει και άλλη μια ανάγνωση: ότι επιχειρεί να βγάλει την ελληνική πολιτική ζωή από ένα υποκριτικό και βαθύτατο επαρχιωτικό πουριτανισμό, που υπακούει στο αξίωμα ότι οι πολιτικοί – και ιδίως οι υπουργοί ή ο πρωθυπουργός – δεν μπορούν να κάνουν διακοπές.

Γιατί είναι άλλο να ξεσαλώνουν οι πολιτικοί ταγοί στα σκυλάδικα μέχρι πρωίας, να συνωθούνται στα κότερα της πλουτοκρατίας και στα παλάτια των αεριτζήδων και άλλο να απολαμβάνουν κι αυτοί ως άνθρωποι κάποιες μέρες ανάπαυλας με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Κι αν ο αντίλογος είναι να «πάνε να χεστούνε», εδώ ο κόσμος στενάζει κι αυτοί θέλουν διακοπές, να συνυπολογιστεί ότι ο πολιτικός κόσμος, που όλοι ψηφίζουμε, έχει εκ των πραγμάτων την οικονομική δυνατότητα γι’ αυτό.

Έτσι θα ήταν προτιμότερο αν όλοι οι υπουργοί επέλεγαν ήσυχα και απλά να ανακοινώνουν τις ημέρες των αδειών τους, χωρίς το άγχος αν θα τους πάρουν χαμπάρι. Στο πλαίσιο αυτό η παραίνεση Παπανδρέου «πάρτε άδεια, χωρίς ενοχές» είναι ίσως η αρχή για μια πιο φυσιολογική συμπεριφορά των κυβερνώντων και γενικά των πολιτικών. Εκτός αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να κρυφτούν ή έχουν να κρύψουν κάτι…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:59