search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:54
MENU CLOSE

Ο ρόλος της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν στην διεκδίκηση των Γλυπτών

14.10.2014 09:02
Ο ρόλος της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν στην διεκδίκηση των Γλυπτών - Media

Μια δικηγόρος-σταρ, ένας αρχαιολόγος και οι εκπρόσωποι ενός μεγάλου βρετανικού δικηγορικού γραφείου βρίσκονται στην Αθήνα. Ο στόχος; Η διερεύνηση των νομικών οδών για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Μια δικηγόρος-σταρ, ένας αρχαιολόγος και οι εκπρόσωποι ενός μεγάλου βρετανικού δικηγορικού γραφείου βρίσκονται στην Αθήνα. Ο στόχος; Η διερεύνηση των νομικών οδών για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
 
«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ. Η πρόσκληση ήταν πολύ τιμητική. Σας ευχαριστώ πολύ», δήλωσε μόλις έφτασε στην Αθήνα η 36χρονη δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνει, η γυναίκα που κυριάρχησε το τελευταίο διάστημα στην παγκόσμια life style (και όχι μόνο) ειδησεογραφία εξαιτίας του γάμου της με τον σταρ του κινηματογράφου Τζόρτζ Κλούνει.


 
Ο διάσημος ηθοποιός τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ταχθεί υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. Ωστόσο, όπως προκύπτει, η σύζυγος του πλέον, Αμάλ Αλαμουντίν είχε εμπλακεί με το ζήτημα νωρίτερα ως δικηγόρος, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα, εργαζόμενη στο δικηγορικό γραφείο «Doughty Street Champers» του διακεκριμένου νομικού Τζέφρι Ρόμπερτσον.   
 
Πως έχει όμως το story που έφερε την Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνει, λίγες ημέρες μετά τον πολυσυζητημένο γάμο της, στην Αθήνα και στα ραντεβού με τον Κώστα Τασούλα και τον Αντώνη Σαμαρά την Τετάρτη στο Μαξίμου;


 
Σύμφωνα με το «Έθνος», ο αρχαιολόγος και πρόεδρος του παγκοσμίου συνδέσμου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα Ντέιβιντ Χιλ είχε έρθει σε επαφή με τον δικηγόρο Νόρμαν Πάλμερ, ζητώντας του να διερευνήσει τις νομικές επιλογές που θα είχε η Ελλάδα στην περίπτωση που αποφάσιζε να διεκδικήσει δικαστικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνει ήταν μία από τους έξι νομικούς που συνέταξαν τη συγκεκριμένη έκθεση για το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων στη χώρα μας το 2011.
 
«Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και την κ. Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση γι' αυτό το θέμα το 2011», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου στο οποίο εργάζεται η Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνει…        

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:53