search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:04
MENU CLOSE

«Save Marathon»: Διεθνής επαίτης ο Δήμος Μαραθώνα

16.10.2014 06:48
«Save Marathon»: Διεθνής επαίτης ο Δήμος Μαραθώνα - Media

Διεθνή εκστρατεία με την ονομασία «Save Marathon» ξεκινά ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, με σκοπό μέσω χορηγιών από τον ιδιωτικό τομέα, δράσεων και εκδηλώσεων να συγκεντρωθούν χρήματα για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών.

 
Διεθνή εκστρατεία με την ονομασία «Save Marathon» ξεκινά ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, με σκοπό μέσω χορηγιών από τον ιδιωτικό τομέα, δράσεων και εκδηλώσεων να συγκεντρωθούν χρήματα για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Η. Ψινάκης κήρυξε τον δήμο σε κατάσταση πτώχευσης, κάνοντας λόγο για «16χρονο πάρτυ της προηγούμενης δημοτικής αρχής», του οποίου «ο λογαριασμός δυστυχώς ήρθε σε μένα και στους πολίτες του Μαραθώνα».
 
«Στο Δήμο δεν υπάρχει φράγκο. Ούτε καν για να πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων αυτό το μήνα. Οι συνεργάτες μου κι εγώ, μέσα σε 34 εργάσιμες, δουλεύαμε μέρα νύχτα για να προσπαθήσουμε παράλληλα με την καθημερινή λειτουργία του Δήμου να καταλάβουμε τι παραλάβαμε ή μάλλον τι αναλάβαμε γιατί δεν παραλάβαμε. Δεν υπήρξε ποτέ κανένας από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή να μας παραδώσει ή να μας εξηγήσει τι συμβαίνει. Μπήκαμε σε ένα άδειο Δημαρχείο, χωρίς να υπάρχει κανένα αρχείο σε οποιοδήποτε τομέα», είπε ο δήμαρχος Μαραθώνα.
 
«Η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου, περίπου 1.841.000 ευρώ. Από αυτά μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο τις 370.000, καθώς τα υπόλοιπα ήταν δεσμευμένα! Η μισθοδοσία του δήμου είναι σχεδόν 400.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή μας έχουν μείνει 70.000 ευρώ. Θα απευθυνθώ προσωπικά στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο, ενώ ήδη έχω ενημερώσει και την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, προκειμένου να μας βοηθήσουν σε
πρώτη φάση ώστε να πληρώσουμε τη μισθοδοσία», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι ο δήμος χρωστά περίπου 12.700.000 ευρώ σε προμήθειες δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τα οποία πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.
 
Κατήγγειλε δε απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ ανέφερε ότι υπήρξε μεθοδευμένη αποδόμηση του δήμου σε μετατάξεις προσωπικού, έτσι ώστε να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα και να «σκάσει η βόμβα στα χέρια του», όπως είπε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:04