23/01/2019 21:11:22
17.10.2014 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

«Μυστικοί Αρραβώνες» από το Εθνικό

«Μυστικοί Αρραβώνες» από το Εθνικό - Media
 
Ένα από τα είκοσι έργα που μας παραδίδει την φετινή καλλιτεχνική περίοδο (‘14 – ‘15) το Εθνικό Θέατρο είναι οι «Μυστικοί Αρραβώνες» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σωτήρη Χατζάκη.
 
Το έργο στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα, δεδομένου ότι ο κεντρικός ήρωας είναι ο ίδιος ο Ξενόπουλος και η ηρωίδα η γνωστή ποιήτρια Θεώνη Δρακοπούλου ή Μυρτιώτισσα. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα, διαχρονικά και ερωτικά έργα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά από το Εθνικό Θέατρο.
 
Το έργο έχει ως φόντο τα αθηναϊκά σαλόνια της Μπελ Επόκ, όπου ο γοητευτικός ζωγράφος Νάσος Ανάστης είναι περιζήτητος στους κύκλους των φιλότεχνων αστών. Πλούσιοι έμποροι, δικαστικοί, τραπεζίτες αλλά και όμορφες δεσποινίδες επιδιώκουν τη συναναστροφή μαζί του. Ανάμεσα σε αυτές, η νεαρή Θάλεια τού εξομολογείται με τόλμη τον έρωτά της. Στην αλληλογραφία που ακολουθεί ανάμεσά τους, το πάθος δεν μπορεί να μείνει κρυφό. Ο Νάσος ερωτεύεται παράφορα τη Θάλεια και βάζει σε κίνδυνο τον μυστικό του αρραβώνα με την Καίτη. Η επιταγή του καθήκοντος, αλλά και μια μεγάλη παρεξήγηση, οδηγούν τον Νάσο σε μια επιλογή που θα τον βυθίσει στη δυστυχία. 

Τα χρόνια περνούν, και οι δρόμοι των δύο ερωτευμένων έχουν χωρίσει. Όταν μετά από χρόνια ξανασυναντηθούν, ο Νάσος θα καταλάβει πως ο έρωτας ανάμεσά τους είναι ακόμα ζωντανός και πως τα πάντα καταστράφηκαν από μια παρεξήγηση… 


Παίζουν: Άλκης Κούρκουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Δανάρη Σκιάδη, Αλέξης Γεωργούλης, κ.ά. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Οκτωβρίου στο Θέατρο «Rex». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.