search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:57
MENU CLOSE

«Μυστικοί Αρραβώνες» από το Εθνικό

17.10.2014 14:53
«Μυστικοί Αρραβώνες» από το Εθνικό - Media

Ένα από τα είκοσι έργα που μας παραδίδει την φετινή καλλιτεχνική περίοδο (‘14 – ‘15) το Εθνικό Θέατρο είναι οι «Μυστικοί Αρραβώνες» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σωτήρη Χατζάκη.

 
Ένα από τα είκοσι έργα που μας παραδίδει την φετινή καλλιτεχνική περίοδο (‘14 – ‘15) το Εθνικό Θέατρο είναι οι «Μυστικοί Αρραβώνες» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σωτήρη Χατζάκη.
 
Το έργο στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα, δεδομένου ότι ο κεντρικός ήρωας είναι ο ίδιος ο Ξενόπουλος και η ηρωίδα η γνωστή ποιήτρια Θεώνη Δρακοπούλου ή Μυρτιώτισσα. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα, διαχρονικά και ερωτικά έργα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά από το Εθνικό Θέατρο.
 
Το έργο έχει ως φόντο τα αθηναϊκά σαλόνια της Μπελ Επόκ, όπου ο γοητευτικός ζωγράφος Νάσος Ανάστης είναι περιζήτητος στους κύκλους των φιλότεχνων αστών. Πλούσιοι έμποροι, δικαστικοί, τραπεζίτες αλλά και όμορφες δεσποινίδες επιδιώκουν τη συναναστροφή μαζί του. Ανάμεσα σε αυτές, η νεαρή Θάλεια τού εξομολογείται με τόλμη τον έρωτά της. Στην αλληλογραφία που ακολουθεί ανάμεσά τους, το πάθος δεν μπορεί να μείνει κρυφό. Ο Νάσος ερωτεύεται παράφορα τη Θάλεια και βάζει σε κίνδυνο τον μυστικό του αρραβώνα με την Καίτη. Η επιταγή του καθήκοντος, αλλά και μια μεγάλη παρεξήγηση, οδηγούν τον Νάσο σε μια επιλογή που θα τον βυθίσει στη δυστυχία. 

Τα χρόνια περνούν, και οι δρόμοι των δύο ερωτευμένων έχουν χωρίσει. Όταν μετά από χρόνια ξανασυναντηθούν, ο Νάσος θα καταλάβει πως ο έρωτας ανάμεσά τους είναι ακόμα ζωντανός και πως τα πάντα καταστράφηκαν από μια παρεξήγηση… 

Παίζουν: Άλκης Κούρκουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Δανάρη Σκιάδη, Αλέξης Γεωργούλης, κ.ά. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Οκτωβρίου στο Θέατρο «Rex». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:57