Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ένα απλό ρολό από κιμά που θα εντυπωσιάσει με την ιδιαίτερη γεύση της γλυκόξινης σάλτσας. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι, πουρέ ή πατάτες. Σε κάθε περίπτωση, θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο σας!
Ένα απλό ρολό από κιμά που θα εντυπωσιάσει με την ιδιαίτερη γεύση της γλυκόξινης σάλτσας. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι, πουρέ ή πατάτες. Σε κάθε περίπτωση, θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο σας!
Για το ρολό
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 αβγά
½ φλ. Κέτσαπ
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σάλτσα
½ φλ. Κέτσαπ
60 γρ. ξύδι
40 γρ. ζάχαρη
Λίγο δεντρολίβανο αποξηραμένο
Λίγο βασιλικό αποξηραμένο
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ρολό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να δέσουν οι μυρωδιές.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
Παράλληλα, πλάθουμε τον κιμά σε ρολό, το βάζουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι, προσθέτουμε λίγο νεράκι και τέλος με ένα πινέλο περνάμε στην επιφάνειά του και τη γλυκόξινη σάλτσα.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, θα χρειαστεί να αλείψουμε και άλλες φορές το ρολό μας ώστε να παραμείνει ζουμερό.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.