search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:26
MENU CLOSE

Θέμα στο BBC η «προληπτική ιατρική» της Λαμίας για τον… Έμπολα

17.10.2014 17:28
Θέμα στο BBC η «προληπτική ιατρική» της Λαμίας για τον… Έμπολα - Media

Η Λαμία επέβαλε στον Καμαρά μια καραντίνα – πατέντα, σύμφωνα με όσα ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε στο BBC: «Η ομάδα μου είπε να μείνω εκτός για 15 με 21 μέρες, επειδή πήγα στην Αφρική και επειδή εκεί υπάρχει ο ιός Έμπολα. Όσο ήμουν στο Καμερούν, μετρούσαν τη θερμοκρασία μας πρωί και βράδυ».

Η ανησυχία για τον Έμπολα υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο κάποιος ή κάποιοι  στην ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας τα έκαναν θάλασσα με την «προληπτική ιατρική», που πήγαν να εφαρμόσουν στην περίπτωση του Τζον Καμαρά από τη Σιέρα Λεόνε.
 
Η Λαμία επέβαλε στον Καμαρά μια καραντίνα – πατέντα, σύμφωνα με όσα ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε στο BBC: «Η ομάδα μου είπε να μείνω εκτός για 15 με 21 μέρες, επειδή πήγα στην Αφρική και επειδή εκεί υπάρχει ο ιός Έμπολα. Όσο ήμουν στο Καμερούν, μετρούσαν τη θερμοκρασία μας πρωί και βράδυ. Είπα στην ομάδα πως είμαι έτοιμος να περάσω οποιαδήποτε ιατρική εξέταση ζητήσουν, αφού είμαι βέβαιος ότι δεν πάσχω από τον ιό του Έμπολα. Δεν τους καταλαβαίνω, αλλά πρέπει να σεβαστώ την απόφασή τους».
 
Ο Καμαρά πήγε για τελευταία φορά στη Σιέρα Λεόνε πριν ένα χρόνο. Το παιχνίδι για το οποίο πρόσφατα ταξίδεψε στην Αφρική, έγινε στη Γιαουντέ του Καμερούν, όπου η ομάδα του ήταν τυπικά γηπεδούχος, καθώς δεν γίνονται αγώνες στη Σιέρα Λεόνε, ακριβώς λόγω του Έμπολα.
 
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Καμαρά λέει πως από την ομάδα του είπαν πως επρόκειτο για «οδηγία» από το Υπουργείο Υγείας, ενώ υποστηρίζει ότι του ξεκαθάρισαν πως μπορεί να πάει να δει την οικογένειά του, αρκεί να μην πηγαίνει για 15 έως 21 μέρες στην προπόνηση. Προφανώς αυτό υπολόγισαν ως «χρόνο ασφάλειας» στη Λαμία.
 
Σημειώνεται πως η απόφαση της ομάδας της Football League, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ακολούθησε συμβουλή(?) του Υπουργείου Υγείας, είναι τουλάχιστον υπερβολική καθώς πέρα από τις διαβεβαιώσεις του παίκτη ότι περνούσε καθημερινά από εξετάσεις, δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα Έμπολα στο Καμερούν.
 
Ο πρόεδρος της Λαμίας,  Πανουργιάς Παπαϊωάννου μίλησε στο Sport24.gr σχετικά με το θέμα και παρουσίασε μια άλλη εκδοχή. «Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται. Είναι ψυχολογικό το θέμα. Δώσαμε στο παιδί 2-3 μέρες να ξεκουραστεί και από βδομάδα θα είναι μαζί μας. Θα περάσει το ματς με τον Φωκικό και θα ενταχθεί και πάλι μαζί μας. Προς Θεού, δεν έχει κολλήσει τον ιό Έμπολα. Είναι στην Αθήνα τώρα και τον περιμένουμε τις επόμενες μέρες».
 
Όπως γίνεται αντιληπτό δεν γίνεται να ισχύουν και όσα είπε ο ποδοσφαιριστής και αυτά που ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας του.
 
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:25