search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:36
MENU CLOSE

Ισπανοί αστυνομικοί ξυλοκοπούν αναίσθητο μετανάστη (Video)

18.10.2014 13:28
Ισπανοί αστυνομικοί ξυλοκοπούν αναίσθητο μετανάστη (Video) - Media

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει Ισπανούς αστυνομικούς να ξυλοκοπούν με κλομπ έναν μετανάστη από την Αφρική, ενώ εκείνος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει Ισπανούς αστυνομικούς να ξυλοκοπούν με κλομπ έναν μετανάστη από την Αφρική, ενώ εκείνος είχε χάσει τις αισθήσεις του.
 
Το θύμα είχε προσπαθήσει την Τετάρτη μαζί με 100 άλλους επίδοξους μετανάστες να περάσει παράνομα την τριπλή περίφραξη, ύψους 6 μέτρων, που χωρίζει το Μαρόκο από τον ισπανικό θύλακα Μελίγια.
 
Η τοπική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Prodein, που τράβηξε το βίντεο, αναγνώρισε το θύμα ως έναν 23χρονο άνδρα από το Καμερούν, τον Ντάνι.
 
Στις εικόνες ένα μέλος της χωροφυλακής (Guardia Civil) τον χτυπά με κλομπ ενώ εκείνος κρέμεται από την περίφραξη στην ισπανική πλευρά.
 
Ο Ντάνι πέφτει εν μέσω μιας ομάδας χωροφυλάκων και παραμένει στο έδαφος χωρίς να κινείται. Οι αστυνομικοί τον μεταφέρουν στη συνέχεια, κρατώντας τον από τα χέρια και τα πόδια, και τον οδηγούν στη μαροκινή πλευρά περνώντας μια πύλη στην περίφραξη.
 
Ο Χοσέ Παλαθόν, ο διευθυντής της οργάνωσης, που μαγνητοσκόπησε ο ίδιος τη σκηνή, κατηγόρησε τους αστυνομικούς ότι έκαναν χρήση «υπέρμετρης βίας».
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συγκεκριμένος επίδοξος μετανάστης «έπρεπε να λάβει ιατρική βοήθεια».
 
«Όλο αυτό είναι εντελώς παράνομο. Αυτό συνιστά περιφρόνηση στο νόμο, το ήθος και την ηθική» δήλωσε ο Παλαθόν στο Γαλλικό Πρακτορείο.
 

 

Πηγή: parapolitika.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:36