search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:01
MENU CLOSE

Κροατία: Συνελήφθη για διαφθορά ο δήμαρχος του Ζάγκρεμπ

20.10.2014 06:44
Κροατία: Συνελήφθη για διαφθορά ο δήμαρχος του Ζάγκρεμπ - Media

Ο δήμαρχος του Ζάγκρεμπ Μίλαν Μπάντιτς και αρκετοί ακόμη υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι συνελήφθησαν χθες Κυριακή για μια υπόθεση διαφθοράς, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης

Ο δήμαρχος του Ζάγκρεμπ Μίλαν Μπάντιτς και αρκετοί ακόμη υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι συνελήφθησαν χθες Κυριακή για μια υπόθεση διαφθοράς, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.
 
Οι πηγές της υπηρεσίας διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος της κροατικής αστυνομίας (USKOK) ανέφεραν ότι έγιναν πολλές συλλήψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων μετά από «μια ποινική έρευνα αρκετών μηνών».
 
Οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες που σχετίζονται με την κατάχρηση εξουσίας. Ο Μπάντιτς ήταν δήμαρχος της κροατικής πρωτεύουσας από το 2005 ενώ είχε διατελέσει στο ίδιο αξίωμα την περίοδο 2000-02.
 
Η Κροατία είναι χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία εντάχθηκε επίσημα τον Ιούλιο του 2013.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:00