search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:03
MENU CLOSE

Κέρδισε την «μάχη» με τον Έμπολα η Ισπανίδα νοσοκόμα

20.10.2014 07:46
Κέρδισε την «μάχη» με τον Έμπολα η Ισπανίδα νοσοκόμα - Media

Η Ισπανίδα νοσοκόμα που έγινε το πρώτο πρόσωπο εκτός δυτικής Αφρικής που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα, πέρασε από εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν αρνητικές στον ιό

Η Ισπανίδα νοσοκόμα που έγινε το πρώτο πρόσωπο εκτός δυτικής Αφρικής που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα, πέρασε από εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν αρνητικές στον ιό, σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση.
 
Όπως ανφέρει και το BBC, το αποτέλεσμα δείχνει ότι η 44χρονη Τερέζα Ρομέρο δεν είναι πλέον μολυσμένη, παρόλο που απαιτείται ένα δεύτερο τεστ για να επιβεβαιωθεί το γεγονός.
 
Η Ισπανίδα νοσοκόμα διαγνώστηκε θετική στον ιό στις 6 Οκτωβρίου, όταν συμμετείχε στη θεραπεία δύο ιεραποστόλων που είχαν επαναπατριστεί από την Δυτική Αφρική. Οι ιεραπόστολοι πέθαναν αργότερα από τον ιό.
 
Η Ρομέρο είχε δηλώσει ότι μπορεί να μολύνθηκε από τον ιό όταν αφαίρεσε την προστατευτική της στολή. Ένας γιατρός στη Μαδρίτη δήλωσε πως μπορεί να άγγιξε το πρόσωπό της με τα γάντια της μετά τη θεραπεία ενός εκ των ιεραποστόλων.
 
Η Ισπανίδα νοσοκόμα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Carlos III της Μαδρίτης και της παρασχέθηκαν αντισώματα ανθρώπινου ορού από επιζώντες του ιού Έμπολα.
 
Μια κυβερνητική ανακοίνωση την Κυριακή, ανέφερε πως οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν πως ο ιός δεν υπάρχει πλέον στο σώμα της. Θα πραγματοποιούνταν άλλη μία εξέταση κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως η υγεία της «αναπτύσσεται ευνοϊκά».
 
Δεκαπέντε ακόμη άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της, παραμένουν υπό παρακολούθηση σε καραντίνα, αν και δεν έχουν εμφανίσει ακόμη συμπτώματα του ιού, ανέφερε το νοσοκομείο.
 
Η περίοδος επώασης του Έμπολα μπορεί να διαρκέσει από δύο ημέρες έως και τρεις εβδομάδες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:03