search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:44
MENU CLOSE

Observer: Οφείλουμε να επιστρέψουμε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

20.10.2014 10:48
Observer: Οφείλουμε να επιστρέψουμε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα - Media

Σε άρθρο της, η ανταποκρίτρια του Guardian -Observer στην Ελλάδα, Helena Smith, περιγράφει τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, την ιστορία του μνημείου, τη σχέση του με τη σύγχρονη Αθήνα και τονίζει ότι οι Βρετανοί πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

 
Σε  άρθρο της, η ανταποκρίτρια του Guardian -Observer στην Ελλάδα, Helena Smith, περιγράφει τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, την ιστορία του μνημείου, τη σχέση του με τη σύγχρονη Αθήνα και τονίζει ότι οι Βρετανοί πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.
 
Η Helena Smith, κάνει μια αναδρομή στην ιστορία του μνημείου και την σημασία του για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, αναφέρεται στην κλοπή των Μαρμάρων από τον Λόρδο Έλγιν και υποστηρίζει ότι πρέπει να επανενωθούν με τον τόπο στον οποίο δημιουργήθηκαν.
 
Η ανταποκρίτρια της Βρετανικής εφημερίδας, δεν το κρύβει και θυμίζει τα αθάνατα όπως χαρακτηρίζει, λόγια του Λόρδου Βύρωνα και δηλώνει ότι «είμαι με την Ελλάδα».
 
Στο άρθρο περιγράφεται η επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνει στην Αθήνα, η οποία αναζωπύρωσε τη συζήτηση για την επιστροφή των Γλυπτών, κάνει αναφορά στην προσπάθεια της Μελίνας Μερκούρη και το «θαυμάσιο» μουσείο που κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει τα Γλυπτά, αν μουσείο που διαλύει τα όποια επιχειρήματα απέμειναν στην βρετανική πλευρά για την επιστροφή των Μαρμάρων.
 
Κάθε χώρα, γράφει Helena Smith, έχει το δικαίωμα στην πολιτιστική της κληρονομιά και τα εσωτερικά κομμάτια της πολιτιστικής της κουλτούρας. Επίσης, καταρρίπτει και το επιχείρημα των υπερασπιστών της παραμονής των Μαρμάρων στο Βρετανικό Μουσείο, ότι όλες οι χώρες θα ζητήσουν πίσω τους πολιτιστικούς τους θησαυρούς, τονίζοντας ότι Η Ελλάδα δεν θέλει τίποτε άλλο πίσω. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Ελλάδα έχει προτείνει πολλούς τρόπους ώστε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.
 
Είναι μία μοναδική ευκαιρία, καταλήγει η Helena Smith, η Βρετανία να διορθώσει ένα λάθος.

Πηγή: Observer

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:44