search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:46
MENU CLOSE

Αννα Καφέτση: Βίωσα μια βαρβαρότητα!

20.10.2014 17:14

«Ο νόμος άλλαξε με μία καταστροφική, κατά τη γνώμη μου,  τροπολογία  του 2008 η οποία αλλοίωσε το πνεύμα του. Ωστόσο,και πάλι είναι σαφείς οι αρμοδιότητες» είπε στους δημοσιογράφους η Άννα Καφέτση, αναφερόμενη στη σύγκρουση αρμοδιοτήτων με το Δ.Σ του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

«Ο νόμος άλλαξε με μία καταστροφική, κατά τη γνώμη μου,  τροπολογία  του 2008 η οποία αλλοίωσε το πνεύμα του. Ωστόσο,και πάλι είναι σαφείς οι αρμοδιότητες» είπε στους δημοσιογράφους η Άννα Καφέτση, αναφερόμενη στη σύγκρουση αρμοδιοτήτων με το Δ.Σ του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. "Αισθάνομαι ότι έχω βιώσει την φοβερότερη βαρβαρότητα της ζωής μου. Εφτασαν να συνεδριάζουν ερήμην του διευθυντή…», είπε χαρακτηριστικά.
 
Απαντήσεις σε ερωτήματα που αιωρούνται έδωσε η διευθύντρια του Μουσείου Τέχνης  στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Η αντίδραση αυτή  ήρθε ύστερα από τον "πόλεμο" ανακοινώσεων ανάμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου και την ίδια την προηγούμενη εβδομάδα η οποία έφερε  στο προσκήνιο την – γνωστή εδώ και αρκετό καιρό- μεταξύ τους διαμάχη.

Στη διάρκεια της συνέντευξης  η κυρία Καφέτση έδωσε τη δική της εκδοχή λέγοντας ότι είναι έτοιμο πλέον το κτίριο, η δωρεά ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και οι μελέτες. για τον κινητό εξοπλισμόανέφερε ότι  θα «κουμπώσει» στις ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές που τις χαρακτήριξε εξαιρετικά υψηλού επιπέδου αλλά και οι κατασκευές για την παρουσίαση και την φιλοξενία των συλλογών και των έργων. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη βούληση που υπήρχε ν' ανοίξει το Μουσείο απ΄τόν περασμένο Μάιο, κάτι που  η ίδια θεωρούσε ανέφικτο καθώς δεν μπόρεσαν να περάσουν οι μελέτες και στο σημείο αυτό, είπε, επικεντρώνονται οι προσπάθειές της από τη στιγμή εκείνη και μετά. «Μη αναθέτοντας τις μελέτες δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα, είμαστε όμως πλέον στο οριστικό στάδιο» εκτίμησε  η κυρία Καφέτση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:45