23/01/2020 17:13:46

Στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, το «Barbaros»

Στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, το «Barbaros» - Media
 
Στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, βρίσκεται από χθες το μεσημέρι τo τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros», σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη.
 
Συνοδεύεται από τα υποστηρικτικά πλοία M/V Bravo και M/V Deep Supporter και μια φρεγάτα.  Σήμερα θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να ανακοινωθούν και τα περαιτέρω μέτρα αντίδρασης της Λευκωσίας. Χθες, μετά το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία εξετάστηκε η κατάσταση όπως διαμορφώνεται με τις τουρκικές προκλήσεις.
 
Έγινε ανασκόπηση της πορείας του Κυπριακού, συζητήθηκαν οι τουρκικές ενέργειες και αναλόγως των εξελίξεων τα περαιτέρω μέτρα αντίδρασης, όπως ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε, επίσης, ότι υπήρξε ομόφωνη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα κόμματα για όλες τις εξελίξεις, ενώ σε κλίμα συναντίληψης ακούστηκαν εισηγήσεις τόσο από τους αρχηγούς των κομμάτων όσο και από τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.