search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:53
MENU CLOSE

Κράνος με σεμεδάκι στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο

21.10.2014 07:37
Κράνος με σεμεδάκι στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο - Media

Το σεμεδάκι για την Ελληνίδα μάνα είναι αυτό που λέμε, σήμα κατατεθέν. Υπήρχε πάνω στα τραπέζια, στους μπουφέδες, στους καναπέδες και όταν βγήκε η τηλεόραση, στόλισε αμέσως τη νέα συσκευή.

(Αναδημοσίευση από το www.mixanitouxronou.gr)

Το σεμεδάκι για την Ελληνίδα μάνα είναι αυτό που λέμε, σήμα κατατεθέν.

Υπήρχε πάνω στα τραπέζια, στους μπουφέδες, στους καναπέδες και όταν βγήκε η τηλεόραση, στόλισε αμέσως τη νέα συσκευή.

Όμως τι δουλειά έχει ένα σεμεν πάνω στο πολεμικό κράνος;

Ο στρατιώτης στη φωτογραφία είναι Αμερικάνος και λέγεται Γουίλιαμ Φιούρια.
Το επίθετο είναι αγγλοσαξονικό, αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα η μητέρα του να ήταν Ελληνίδα, οπότε αυτό δικαιολογεί το πλεκτό!

Όπως και να ΄χει, ο νεαρός Λοχίας που φόρεσε το σεμεδάκι στο κεφάλι, ποζάρει με σαρκασμό αντιλαμβανόμενος το αστείο του πράγματος.

Η φωτογραφία με το χαμόγελο, δόθηκε αμέσως στην δημοσιότητα για να ανυψώσει το ηθικό των Αμερικάνων στρατιωτών, που πολεμούσαν στην Ευρώπη κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η αυθόρμητη κίνηση να βάλει το σεμεδάκι στο κράνος,  αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματική και διευκόλυνε την απόκρυψή στην Ευρωπαϊκή βαρυχειμωνιά.

Το «σεμεδάκι» λειτούργησε ως αυτοσχέδιο καμουφλάζ στα χιονισμένα πεδία μαχών  και ως ένα βαθμό προστάτευσε τους στρατιώτες της πρώτης γραμμής.

Δυστυχώς, η Ελληνίδα μάνα δεν έμαθε ποτέ αυτή τη χρήση.

Διαφορετικά εκτός από κάλτσες και γάντια θα έστελνε στο μέτωπο της Αλβανίας και σεμεδάκια,  που αποδείχθηκαν αποτελεσματικά και στην κάλυψη απόκρυψη
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39