search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:17
MENU CLOSE

Λοβέρδος προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε σοβαροί;

21.10.2014 14:08
Την Πέμπτη η τροπολογία Λοβέρδου για διπλή εξεταστική - Media

Επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης ότι εισήλθαν χωρίς άδεια στο πανεπιστήμια, εξαπέλυσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης ότι εισήλθαν χωρίς άδεια στο πανεπιστήμια, εξαπέλυσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος
 
 «Μου διαμαρτυρήθηκε ο Πρύτανής ότι έγινε παραβίαση του χώρου της Πρυτανείας από συναδέλφους από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Υπάρχει αυτοδιοίκητο στα Πανεπιστήμια και αυτό αφορά στην καθαριότητα και την ασφάλεια. Αυτό που κάνει ο Πρύτανης αφορά την Πρυτανεία, δηλαδή, το διοικητήριο όχι το κάμπους, όχι τους χώρους όπου γίνεται το μάθημα. Μπορώ να μπω στους χώρους ενός κόμματος χωρίς άδεια;  Υπάρχουν Πρυτάνεις και πρόεδροι ΤΕΙ στην αίθουσα. Τουλάχιστον στις Πρυτανείες ουδείς δικαιούται να εισέρχεται και να μην δίνει λογαριασμό. Η δική μας παρέμβαση έχει μορφή έκκλησης να προχωρήσουμε  το ακαδημαϊκό έτος χωρίς τέτοια θέματα εν μέσω κρίσης. Μίλησα με τον Πρύτανη, τον κ. Φορτσάκη. Δεν κλειδώνουν τους υπάλληλους μέσα στα γραφεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Και πρόσθεσε: «Κύριοι συνάδελφοι, δεν έχετε δικαίωμα να μπαίνετε έτσι στο Πανεπιστήμιο. Είστε σοβαροί άνθρωποι εσείς, είστε Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι πάει να πει ανησυχήσαμε, είδαμε φως και μπήκαμε; Για τους χώρους όπου καταστρέφονταν η περιουσία του Πανεπιστημίου στις κινητοποιήσεις του 2011, σωστά πήρε τα μέτρα ο Πρύτανης χωρίς να του υποδείξουμε τίποτε. Χαίρομαι, πάντως που η κουβέντα εξελίχθηκε σε ήπιο κλίμα».  

ΠΑΣΟΚ: Ενισχύει την ασυδοσία ο ΣΥΡΙΖΑ
 

Στο μεταξύ, για «μικροκομματικές και μικροπολιτικές αντιλήψεις», που ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ , με ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από τιςαντιδράσεις που έχουν προκύψει με αφορμή την τοποθέτηση σεκιούριτι στο πανεπιστήμιο Αθηνών.
 
«Η ακατανόητη ενέργεια των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να καθοδηγήσουν καταλήψεις στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο παραβιάζει βάναυσα το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως με αυτό τον τρόπο προκαλείται μεγάλη αναστάτωση στην λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Τέλος καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ότι «η ενίσχυση της ασυδοσίας, η πόλωση και ο διχασμός στην Πανεπιστημιακή κοινότητα στρέφονται κυρίως κατά των φοιτητών και των σπουδών τους».
 
«Επιτέλους ας επικρατήσει η ηρεμία και η λογική» καταλήγει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:17