search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:21
MENU CLOSE

Θέμελης: Δυστυχώς ο τάφος έχει παραβιαστεί

22.10.2014 10:27
Θέμελης: Δυστυχώς ο τάφος έχει παραβιαστεί - Media

Η θέση που βρέθηκε η κεφαλή της σφίγγας δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ότι ο τάφος δεν έχει συληθεί. «Δυστυχώς ο τάφος έχει παραβιαστεί» δήλωσε ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης

 
Η θέση που βρέθηκε η κεφαλή της σφίγγας δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ότι ο τάφος δεν έχει συληθεί. «Δυστυχώς ο τάφος έχει παραβιαστεί» δήλωσε ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης.
 
Ο Π. Θέλεμης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του  Mega, είπε ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις παραβίασης από  τα σπασμένα κεφάλια των Σφιγγών, τα σπασμένα φτερά, την απουσία των συνδέσμων των σιδερένιων και στα χέρια ακόμα των Καρυατιδών έλλειπαν οι σύνδεσμοι».
 
Ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχει τίποτα μέσα «εκτός αν όπως σε ορισμένους άλλους τάφους υπάρχουν κνήμες κτιστές, τοιχογραφίες στους τοίχους, αυτά είναι σημαντικά στοιχεία σταθερά» και επισήμανε ότι με τίποτα, ακόμη κι αν ο τάφος έχει συληθεί δεν μειώνεται η αξία του μνημείου.
 
Θα πάρει χρόνο για να μπουν οι επισκέπτες μέσα να επισκεφθούν το μνημείο, πρόσθεσε ο καθηγητής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:20