search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:39
MENU CLOSE

Bloomberg-Reuters: Τρεις ελληνικές τράπεζες δεν θα περάσουν στα stress tests

22.10.2014 13:09
Bloomberg-Reuters: Τρεις ελληνικές τράπεζες δεν θα περάσουν στα stress tests - Media

Για αποτυχία στα stress tests τριών ελληνικών τραπεζών κάνουν λόγο δημοσιεύματα του Bloomberg και του Reuters, επικαλούμενα το ισπανικό EFE news service.

Για αποτυχία στα stress tests τριών ελληνικών τραπεζών κάνουν λόγο δημοσιεύματα του Bloomberg και του Reuters, επικαλούμενα το ισπανικό EFE news service.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν και τρεις ιταλικές τράπεζες, δύο αυστριακές, μία κυπριακή, μία πορτογαλική και μία βελγική, οι οποίες πιθανολογείται ότι δεν θα περάσουν τα stress tests.
 
Παρόλα αυτά, το Bloomberg υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα μπορεί να αναθεωρηθούν, καθώς είναι προκαταρτικές οι προβλέψεις και ισχυρίζεται ότι οι ισπανικές τράπεζες θα «περάσουν» τα stress tests.
 
Ωστόσο, τραπεζικές πηγές φαίνεται να διαφωνούν με αυτές τις προβλέψεις και εκτιμούν ότι δεν θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες για τις Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.
 
Την αβεβαιότητα για τα αποτελέσματα έρχεται να συμπληρώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στους ισολογισμούς των τραπεζών:
 
«Δεν έχουν σταλεί τελικά αποτελέσματα στις τράπεζες. Τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα τελικά μέχρι να εξεταστούν από το δ.σ. της ΕΚΤ στις 26 Οκτωβρίου, όταν και θα δημοσιευθούν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:39