search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:11
MENU CLOSE

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο γραφείο Λοβέρδου

23.10.2014 13:13
Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο γραφείο Λοβέρδου - Media

Διαμαρτυρία στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα.

Διαμαρτυρία στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα.
 
Περίπου 100 εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα έπιασαν… απροετοίμαστους τους άντρες ασφαλείας του πολιτικού γραφείου του υπουργού και εισέβαλαν στο γραφείο του ζητώντας συνάντηση μαζί του.
 
«Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός. Μας στέλνουν στη δεξαμενή της διαθεσιμότητας. Μας κοροϊδεύουν. Δεν αντέχουμε άλλο 16 μήνες διαθεσιμότητα. Ζητάμε άμεσα να μας πει πότε θα βγουν οι πίνακες και η ανακοίνωση για να μην απολυθεί κανείς. Πότε θα γίνουν αυτά για γυρίσουμε στις δουλειές μας;», δήλωσε χαρακτηριστικά στο topontiki.gr, ο εκπρόσωπος των καθηγητών σε διαθεσιμότητα, Νίκος Κικάκης.
 
Και πρόσθεσε: «Ζούμε 16 μήνες εμπαιγμού, ομηρίας και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Μας λέγανε ότι οι διαθεσιμότητες βοηθάνε στον εξορθολογισμό, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να βοηθάνε τα ΙΕΚ. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Είναι πολύ σημαντικό να αναδείξουμε όλοι μαζί ενωμένοι το συνεχιζόμενο εμπαιγμό μας και τη συγκάλυψη των σχεδίων της κυβέρνησης, που μετά από 16 μήνες ομηρίας, προσπαθεί απεγνωσμένα να αποσοβήσει τις απολύσεις και να καταστείλει τον αγώνα μας, ενώ μας ρίχνει στάχτη στα μάτια ανακοινώνοντας από καιρό σε καιρό κάποιους πίνακες, για την τοποθέτηση κάποιων συνάδελφων, με πολλές υποσχέσεις».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 1625 άτομα έχουν ενταχθεί, όπως λένε οι καθηγητές, σε καθεστώς κινητικότητας οι 1000. Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα πρόκειται να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10