search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:36
MENU CLOSE

«Πράσινο φως» για γήπεδα και ΧΥΤΑ στο Γραμματικό άναψε η Περιφέρεια Αττικής

24.10.2014 07:36
«Πράσινο φως» για γήπεδα και ΧΥΤΑ στο Γραμματικό άναψε η Περιφέρεια Αττικής     - Media

Έγκριση κατά πλειοψηφία έδωσε την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο στον προϋπολογισμό του 2015 καθώς και σε έργα που έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Ο προϋπολογισμός τον Ιανουάριο θα αλλάξει ριζικά σημείωσε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. 

Έγκριση κατά πλειοψηφία έδωσε την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο στον προϋπολογισμό του 2015 καθώς και σε έργα που έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Πράσινο φως άναψε για τα κονδύλια που προορίζονται για το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στο Γραμματικό ή για γήπεδα ποδοσφαιρικών ομάδων. Ο προϋπολογισμός τον Ιανουάριο θα αλλάξει ριζικά σημείωσε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. 
 
Στον προϋπολογισμό του 2015 προβλέπονται, μεταξύ άλλων, 7 εκατομμύρια ευρώ για το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, 20 εκατομμύρια ευρώ για το γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας και 2 εκατομμύρια ευρώ για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού. 
 
Σύμφωνα με το "Έθνος", η Ρένα Δούρου χαρακτήρισε μεταβατικό τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε, υποστηρίζοντας πως μεσολάβησε μικρό χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων της, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να προχωρήσει σε ριζική αναμόρφωση του προσχεδίου που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη περιφερειακή αρχή.
 
"Επιλέξαμε να αναμορφώσουμε, μέσα σε πολύ στενό χρονικό πλαίσιο, τις βασικές κατευθύνσεις του προϋπολογισμού. Επιλέξαμε να αφαιρέσουμε ότι μπορούσε να αφαιρεθεί, ότι δεν αφορούσε σε σύμβαση ή προγραμματική σύμβαση", ανέφερε η Ρένα Δούρου, συμπληρώνοντας πως ο προϋπολογισμός τον Ιανουάριο θα αλλάξει ριζικά.
 
Όπως αναφέρει το "Έθνος", Αριστερές παρατάξεις κατηγόρησαν τη Ρένα Δούρου για "αλλαγή πλεύσης" αναφέροντας ότι στην προεκλογική της εκστρατεία υποστήριζε ότι "θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα", γεγονός που όπως έλεγαν, ο προϋπολογισμός διαψεύδει". Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε πως "το γεγονός ότι υφίστανται κωδικοί, δεν σημαίνει και ότι τα έργα θα εκτελεστούν", κατευνάζοντας έτσι τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί και από συμβούλους της παράταξης της. 
 
Σύμφωνα με "Τα Νέα", ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Σγουρός κατηγόρησε τη Ρένα Δούρου ότι «δεν είχατε το σθένος να βγάλετε ούτε ένα από τα έργα που καταγγέλλατε προεκλογικά ως παράνομα, ούτε ένα από τα έργα που λέγατε πως είναι άχρηστα», προσθέτοντας ότι «θα περίμενε κανείς έστω μια τυπική συγγνώμη για την τόση προεκλογική λάσπη που δεχθήκαμε για το έργο στο ΧΥΤΑ Γραμματικού μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας».    
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:35