search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:31
MENU CLOSE

Νομικός σύμβουλος στο ξεπούλημα του Ελληνικού η εταιρεία του Φορτσάκη

24.10.2014 13:29
Νομικός σύμβουλος στο ξεπούλημα του Ελληνικού η εταιρεία του Φορτσάκη - Media

Τις υπηρεσίες της στη διαδικασία εκποίησης του Ελληνικού προσφέρει, μεταξύ άλλων, και η νομική εταιρεία του νυν Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρου Φορτσάκη.

 
Τις υπηρεσίες της στη διαδικασία εκποίησης του Ελληνικού προσφέρει, μεταξύ άλλων, και η νομική εταιρεία του νυν Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρου Φορτσάκη.
 
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, η Δικηγορική Εταιρεία "Φορτσάκης, Διακόπουλος, Μυλωνογιάννης και Συνεργάτες" συμπεριλαμβάνεται στους νομικούς συμβούλους της 'Α και 'Β φάσης του διαγωνισμού για την, κατ' ευφημισμόν, αξιοποίηση του Ελληνικού, με την ανάλογη βέβαια, και σίγουρα διόλου ευκαταφρόνητη, αμοιβή.   


 
Μάλιστα στον ιστότοπο της εταιρείας του νυν Πρύτανη του ΕΚΠΑ τονίζεται εμφατικά η εμπειρία της επιχείρησης στην "ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων" και την "προσέλκυση με τον τρόπο αυτό ξένων επενδύσεων".
 
Συγκεκριμένα αναφέρεται:
 
"Η Εταιρεία μας διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία παροχής εξειδικευμένων συμβουλών τόσο ως προς (α) την ανάθεση σε ιδιώτες αναδόχους της κατασκευής ή/και διαχείρισης μεγάλων έργων υποδομής, όσο και ως προς (β) την ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων και η προσέλκυση με τον τρόπο αυτό ξένων επενδύσεων. Η Εταιρεία μας καλύπτει σε όλα τα ζητήματα αυτά την εφαρμογή της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, στο στάδιο της προετοιμασίας, αλλά και στο στάδιο της εφαρμογής των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης επιχειρήσεων που ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από το Ελληνικό Δημόσιο και ανάθεσης της κατασκευής ή/και διαχείρισης μεγάλων έργων υποδομής στην Ελλάδα."

Η εταιρεία του Πρύτανη του μεγαλύτερου δημόσιου Πανεπιστημίου της χώρας δηλαδή παρουσιάζει με περηφάνια τις «επιδόσεις» της στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας!

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου το όνομα απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες λόγω της αντιπαράθεσής του με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του Ιδρύματος, τις κινητοποιήσεις των οποίων αντιμετώπισε με "λοκ άουτ" και ΜΑΤ, είναι παράλληλα και πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:31