search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:02
MENU CLOSE

Εντολή για άμεση αποδέσμευση χρημάτων για τους πληγέντες δήμους έδωσε ο Σαμαράς

25.10.2014 06:32
Bloomberg: «Ο Σαμαράς θα υποκύψει στο ΔΝΤ» - Media

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, για τη σύσκεψη μετά από τις καταστροφές που προκάλεσε στην Αττική η σφοδρή κακοκαιρία.

Εντολή για άμεση αποδέσμευση των χρημάτων που είναι αναγκαία για κάθε δήμο που επλήγη από τις πλημμύρες θα δοθεί στο υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα, όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, για τη σύσκεψη μετά από τις καταστροφές που προκάλεσε στην Αττική η σφοδρή κακοκαιρία.
 
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα αποζημιωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα εκείνοι που υπέστησαν ζημιές. «Το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσει μια αναλυτική καταγραφή ζημιών, η οποία και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. «Τη Δευτέρα έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία για κάθε πληγέντα δήμο. Κι επομένως, θα αποζημιωθούν εκείνοι οι οποίοι έχουν υποστεί αυτές τις καταστροφές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», πρόσθεσε.
 
Ακόμη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι περιμένει την εισήγηση των υπηρεσιών για παρεμβάσεις στα αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές «όπου μια ζωή βλέπουμε να δημιουργείται το ίδιο πρόβλημα. Λόγου χάρη στα σύνορα Περιστερίου και Ιλίου, στην περιοχή Ρουπάκι ή στη Θηβών, στα όρια της Κοκκινιάς ή στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43