search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:43
MENU CLOSE

Η μικρή ποινή κόστισε «ακριβά» στον Όσκαρ Πιστόριους

27.10.2014 13:50
Η μικρή ποινή κόστισε «ακριβά» στον Όσκαρ Πιστόριους - Media

Μπορεί ο Όσκαρ Πιστόριους να έπεσε στα… μαλακά όσον αφορά τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ αλλά αυτό του κόστισε κομματάκι ακριβά!

Μπορεί ο Όσκαρ Πιστόριους να έπεσε στα… μαλακά όσον αφορά τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ αλλά αυτό του κόστισε κομματάκι ακριβά!
 
Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι υπηρεσίες των δικηγόρων που ουσιαστικά τον «ξελάσπωσαν», κόστισαν στον παραολυμπιονίκη 1,26 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά δεν τους τα έχει καταβάλει ακόμη, γιατί… φαλίρισε.
 
Ο αθλητής πλήρωνε τους τρεις δικηγόρους του για τις υπηρεσίες που του προσέφεραν ημερησίως με το ποσό των 6.840 ευρώ. Ενώ στον λογαριασμό του 1.260.751 ευρώ περιλαμβάνονται και τα έξοδα για τις βαλλιστικές και εγκληματολογικές μελέτες, αλλά και η αμοιβή μιας αμερικανικής εταιρείας που ανακατασκεύασε το σκηνικό του εγκλήματος για να γίνει η αναπαράσταση.
 
Πλέον όμως οι δικηγόροι του Πιστόριους έχουν «ξεχάσει» τι πάει να πει χρήαματα από τον Πιστόριους, καθώς έχει να τους πληρώσει δύο μήνες! Συνολικά, φαίνεται να τους χρωστά το ποσό των 709.568 ευρώ.
 
Πριν από τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ ο Πιστόριους κέρδιζε 380.126 ευρώ τον χρόνο μόνο από χορηγίες, ωστόσο όλα αυτά έπαψαν έπειτα από εκείνη την τραγική νύχτα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013.
 
Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο ο Πιστόριους αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι του σε τιμή πολύ χαμηλότερη της αξίας του, για να μπορέσει να εξασφαλίσει ρευστό και να πληρώσει τους δικηγόρους του. Συγκεκριμένα, η χλιδάτη βίλα μέσα στην οποία δολοφόνησε την άτυχη Ρίβα πωλήθηκε αντί 316.000 ευρώ, δηλαδή 126.000 ευρώ λιγότερα απ' ό,τι άξιζε.
 
Έφεση θα κάνει η εισαγγελία
 
Έφεση επρόκειτο να ασκήσει η νοτιοαφρικανική εισαγγελία εναντίον της απόφασης καταδίκης για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και όχι από πρόθεση αλλά και της μικρής ποινής πενταετούς φυλάκισης που επιβλήθηκε στον πρώην παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία. Η πληροφορία έγινε γνωστή  μέσω του λογαριασμού Twitter του εκπροσώπου της Εισαγγελίας,  Νάθι Μνκούμπε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:42