26/05/2020 21:27:49

Την αποπομπή του επιτρόπου Συντάξεων ζητά ο Αλέξης Μητρόπουλος

Την αποπομπή του επιτρόπου Συντάξεων ζητά ο Αλέξης Μητρόπουλος - Media

Την άμεση ανάκληση του διορισμού του επιτρόπου Συντάξεων Πίτερ Ράτκλιφ (Peter Ratcliffe), του ΔΝΤ, ζητάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος και καλεί την κυβέρνηση να διακόψει τη συνεργασία μαζί του, αφού έχει ως αποκλειστικό καθήκον την παρακολούθηση της μείωσης των συντάξεων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μητρόπουλος, στις 18-5-2014 είχε αποκαλύψει τον διορισμό του Πίτερ Ράτκλιφ, εμπειρογνώμονα του ΔΝΤ για τις συντάξεις, ως επιτρόπου (κομισάριου) συντάξεων, με γραφείο μάλιστα δίπλα στου υπουργού Εργασίας. Σήμερα, προσθέτει, «αποκαλύπτουμε ότι ο κ. Ράτκλιφ προωθεί προς υπογραφή "Μνημόνιο Συνεργασίας" ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών και τους Διοικητές όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων με απώτερο στόχο την συλλογή στοιχείων, ενόψει της προετοιμασίας για τη μείωση των επικουρικών και κύριων συντάξεων από 1-1-2015».

Επίσης, ο κ. Μητρόπουλος καλεί την κυβέρνηση και την τρόικα «να επιστρέψουν τα περίπου 60 δισ. που έχει απολέσει το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας από τις συνέπειες του μνημονίου ("κούρεμα"- PSI, ανεργία, μείωση μισθών, μείωση κρατικής επιχορήγησης, μείωση εργοδοτικών εισφορών, κατάργηση κοινωνικών πόρων κ.α.)» και επίσης, να επιστρέψουν τις απώλειες από το "κούρεμα" των αποθεματικών τους (PSI) που υπέστησαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ο κ. Μητρόπουλος καλεί ακόμη την κυβέρνηση «να μην τολμήσει την εφαρμογή από 1-1-2015 των δρακόντειων ρητρών "μηδενικού ελλείμματος" για τις επικουρικές και "εγγύησης μόνο της βασικής" για τις κύριες συντάξεις». Παράλληλα, καλεί τους ασφαλισμένους να μην δεχτούν άλλες μειώσεις στις συντάξεις τους και να αγωνιστούν να αποτραπεί ο νέος γύρος της «επιδοματοποίησης» των συντάξεών τους, που έχουν σχεδιάσει και προωθούν μεθοδευμένα οι κυβέρνηση και τρόικα.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.