search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:13
MENU CLOSE

«The Tunnels»: Νέα ταινία με θέμα την μεγάλη απόδραση στα τούνελ του Τείχους του Βερολίνου

27.10.2014 16:19
«The Tunnels»: Νέα ταινία με θέμα την μεγάλη απόδραση στα τούνελ του Τείχους του Βερολίνου - Media

Μετά το «Captain Phillips», ο Βρετανός σκηνοθέτης Πολ Γκρίνγκρας ετοιμάζεται ολοταχώς για την επόμενη ταινία του, «The Tunnels».

Μετά το «Captain Phillips», ο Βρετανός σκηνοθέτης Πολ Γκρίνγκρας ετοιμάζεται ολοταχώς για την επόμενη ταινία του, «The Tunnels».
 
Η ταινία βασίζεται στο προσχέδιο ενός βιβλίου του Αμερικανού συγγραφέα και δημοσιογράφου, Γκρεγκ Μίτσελ. Ο τίτλος παραπέμπει στα τούνελ που συνέδεαν υπόγεια το δυτικό με το ανατολικό Βερολίνο. Η υπόθεση βασίζεται σε αληθινή ιστορία και αφορά την μεγάλη απόδραση του ’60, αρκετά χρόνια πριν την πτώση του Tείχους του Βερολίνου το 1989, όταν μια ομάδα Δυτικογερμανών προσπάθησε να φυγαδεύσει λαθραία συγγενείς, οικογένεια και φίλους από το Ανατολικό Βερολίνο, με την απρόσμενη βοήθεια αμερικανικών τηλεοπτικών συνεργείων, που χρηματοδότησαν το σχέδιο.
 
Η ιστορία έχει γίνει ταινία άλλη μία φορά για την γερμανική τηλεόραση, με τίτλο «Der Tunnel» (2001) ενώ ο Γρκεγκ Μίτσελ έγινε γνωστός κυρίως με τα βιβλία του «The Campaign of The Century» και «Tricky Dick and the Pink Lady».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:12