search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:48
MENU CLOSE

Δεν ξέρει τίποτα ο Ναπολιτάνο για συμφωνίες της ιταλικής κυβέρνησης με την Κόζα Νόστρα

29.10.2014 05:24
Δεν ξέρει τίποτα ο Ναπολιτάνο για συμφωνίες της ιταλικής κυβέρνησης με την Κόζα Νόστρα - Media

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο δήλωσε ότι «δεν γνωρίζει κάτι σχετικά με τυχόν συμφωνίες του ιταλικού κράτους με την Κόζα Νόστρα».

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, κατά τη χθεσινή τρίωρη κατάθεσή του ενώπιον των δικαστών του κακουργιοδικείου του Παλέρμο, σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, δήλωσε ότι «δεν γνωρίζει κάτι σχετικά με τυχόν συμφωνίες του ιταλικού κράτους με την Κόζα Νόστρα».

Η όλη κατάθεσή του- η οποία έγινε εντός του προεδρικού μεγάρου Κυρηνάλιου- αφορούσε πληροφορίες για τυχόν επαφές και διαπραγματεύσεις της μαφίας με ιθύνοντες του ιταλικού κράτους κατά τη δεκαετία του 90.

«Ο πρόεδρος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, με απόλυτη διαφάνεια και νηφαλιότητα», αναφέρεται σε επίσημο ανακοινωθέν της ιταλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Οι δημοσιογράφοι δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στο προεδρικό μέγαρο, αλλά η κατάθεση του Ναπολιτάνο πρόκειται να προστεθεί στο σύνολο των πρακτικών και να δημοσιοποιηθεί μόλις ολοκληρωθεί η γραπτή της καταγραφή.

Ο Ιταλός πρόεδρος, πάντως, δεν ανέφερε σε κανένα σημείο της κατάθεσής του την λέξη trattativa (διαπραγμάτευση), αλλά δέχθηκε να απαντήσει και σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του αρχινονού της Κόζα Νόστρα, Τοτό Ριίνα.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της δεκαετίας του 90 ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο διετέλεσε πρόεδρος της ιταλικής βουλής, ενώ στη συνέχεια, στην πρώτη κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι το 1996 ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:47