search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:21
MENU CLOSE

Εμπαιγμός με τις εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ

29.10.2014 08:01
Εμπαιγμός με τις εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ - Media

Για εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης μιλούν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι με βάση το νόμο είναι δικαιούχοι έκπτωσης από 50% έως και 100% στον ΕΝΦΙΑ.

 
(Αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία)

Για εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης μιλούν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι με βάση το νόμο είναι δικαιούχοι έκπτωσης από 50% έως και 100% στον ΕΝΦΙΑ.
 
Όπως έγινε γνωστό η νέα παρτίδα των διορθωμένων εκκαθαριστικών, που ξεκίνησε να ανεβαίνει τη Δευτέρα στο taxis και αφορά όσιους δικαιούνται απαλλαγή ή μείωση φόρου, έχει αποκλείσει όσους υπερέβησαν τα εισοδηματικά όρια λόγω της είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων ή αποζημίωσης απόλυσης.
 
Οι εξηγήσεις που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών είναι μάλλον πρόχειρες, όπως άλλωστε αποδείχθηκε και η προετοιμασία που είχε γίνει για την επιβολή του φόρου. Όπως αποδείχθηκε τρεις μήνες από τη στιγμή που αναρτήθηκαν για πρώτη φορά τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, το ΥΠΟΙΚ δεν έχει ετοιμάσει ειδική εφαρμογή ώστε το σύστημα να μπορεί να διαχωρίζει τα επιδόματα τα οποία δεν υπολογίζονται στο εισόδημα, με αποτέλεσμα χιλιάδες ιδιοκτήτες με αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία να καλούνται για τουλάχιστον ακόμη δύο μήνες να πληρώσουν το σύνολο του ΕΝΦΙΑ και στη συνέχεια να περιμένουν το συμψηφισμό και την επιστροφή του φόρου.
 
Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι φορολογούμενοι θα υποστούν διπλή ταλαιπωρία, καθώς θα πρέπει οι ίδιοι να πάνε στις εφορίες ώστε να δηλώσουν ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από επιδόματα αφορολόγητα ή έκτακτες και μη επαναλαμβανόμενες παροχές, περιμένοντας την εκκαθάριση του Δεκεμβρίου, ώστε να τους επιστραφούν ή να συμψηφιστούν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:21