search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:09
MENU CLOSE

Το Δεκέμβριο η γη θα σκοτεινιάσει για 6 ημέρες… και μετά θα κάνουν επιδρομή οι Αρειανοί (Audio)

29.10.2014 09:09
Το Δεκέμβριο η γη θα σκοτεινιάσει για 6 ημέρες… και μετά θα κάνουν επιδρομή οι Αρειανοί (Audio) - Media

Ήταν 30 Οκτωβρίου του 1938 όταν ο Orson Welles, «τρομοκρατούσε» τις ΗΠΑ με την επική ραδιοφωνική εκπομπή που παρουσίαζε «ζωντανά» την εισβολή των Αρειανών. Έχουν περάσει 76 χρόνια και ακόμα συνεχίζουμε να πιστεύουμε τα πιο τρελά… δημοσιεύματα, όπως το τελευταίο, ότι τον Δεκέμβριο η γη θα σκοτεινιάσει για 6 ημέρες λόγω ηλιακής έκρηξης. Ακούστε την επική εκπομπή του Orson Welles.

Ήταν 30 Οκτωβρίου του 1938 όταν ο Orson Welles, «τρομοκρατούσε» τις ΗΠΑ με την επική ραδιοφωνική εκπομπή που παρουσίαζε «ζωντανά» την εισβολή των Αρειανών στη Νέα Υόρκη. Έχουν περάσει 76 χρόνια και ακόμα ο κόσμος συνεχίζει να πιστεύει τα πιο τρελά… δημοσιεύματα, όπως το τελευταίο, ότι τον Δεκέμβριο η γη θα σκοτεινιάσει για 6 ημέρες λόγω ηλιακής έκρηξης. 
 
Η διάδοση του internet κάνει πλέον αυτές τις «φάρσες» παγκόσμιο γεγονός και ο πανικός δεν περιορίζεται στην εμβέλεια ενός ραδιοφωνικού σταθμού. Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η είδηση, «επιβεβαιωμένη» από τη ΝΑΣΑ, ότι το Δεκέμβριο για έξι ημέρες θα σκοτεινιάσει η γη εξαιτίας μιας ηλιακής έκρηξης. Μάλιστα η είδηση συνοδευόταν από video στελέχους της ΝΑΣΑ που μιλούσε για την ανάγκη προετοιμασίας των πολιτών για επικίνδυνα φαινόμενα όπως ένας σεισμός ή ένας τυφώνας.
 
Η «είδηση» έκανε το γύρο του κόσμου και πολλοί πίστεψαν ότι όντως η γη θα σκοτεινιάσει, η φάρσα αποκαλύφθηκε, η «είδηση» ξεκίνησε από μία σατιρική σελίδα, αλλά φαίνεται ότι ακόμη και σήμερα 76 χρόνια μετά την επική εκπομπή του Orson Welles, είμαστε έτοιμοι να πιστέψουμε ακόμη και την πιο τρελή «είδηση» που κυκλοφορεί… ελεύθερη στο διαδίκτυο.
 
Ακούστε την εκπομπή του Orson Welles και Mercury Theatre τον Οκτώβριο του 1938

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:09