22/01/2019 08:59:03
29.10.2009

Ψάρια και ομόλογα... (Δημοσιεύτηκε στο "Π" 28/10/2009)

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών Nηρέας ανακοίνωσε την παραίτηση από το Δ.Σ. του Κώστα Θέου με το αιτιολογικό της επικείμενης ανάληψης θέσης που δημιουργεί ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του μέλους Δ.Σ. Η θέση στην οποία αναφέρεται η παραίτηση είναι αυτή του συμβούλου του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Ώς εδώ καλά, αν και η παραίτηση υποβλήθηκε με καθυστέρηση, μια που ο Κ. Θέος ανέλαβε καθήκοντα από τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης Παπανδρέου. Όμως, η τοποθέτησή του δημιουργεί ένα ερωτηματικό για τους γνωρίζοντες.

Αυτό αναφέρεται στις επιχειρηματικές σχέσεις του Νηρέα με τον περιβόητο Γ. Παπαμαρκάκη, εμπνευστή και διακινητή του δομημένου ομολόγου του ΤΕΑΔΥ, που έφερε στο προσκήνιο όλο το σκάνδαλο των ομολόγων. Ο Γ. Παπαμαρκάκης και μια «μικρή » τράπεζα, που κι αυτή είχε ρόλο στην περίπτωση των ομολόγων, είχαν και έχουν μετοχική σχέση με την εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών. Νηρέας και Παπαμαρκάκης αγόρασαν την εποχή των ομολόγων από κοινού την εταιρεία Kago. Ο Θέος τα γνώριζε όλα αυτά: Το σίγουρο είναι πως ο ίδιος ο Παπανδρέου δεν έχει ιδέα, αλλά δεν θα είχε αντίρρηση για την τοποθέτηση, μια που ο Κ. Θέος είναι στενός φίλος και εξ απορρήτων του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Απορίας άξιον είναι επίσης το ποιος έκανε στο «Βήμα» τη διαρροή του δείπνου του Παπανδρέου με επιχειρηματίες πολύ πριν από τις εκλογές. Πάντως ο μεγαλομέτοχος του Νηρέα, Αρ. Μπελλές, ήταν ένας από τους συμμετέχοντες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.