13/12/2019 17:27:19

Μόλις έφτασε το πρώτο ντοκιμαντέρ 360 μοιρών (Video)

Μόλις έφτασε το πρώτο ντοκιμαντέρ 360 μοιρών (Video) - Media
 
Ονομάζεται «Zero Point» και είναι το πρώτο τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ με οπτικό πεδίο 360 μοιρών. Γυρίστηκε με σκοπό για να βιώσει κανείς τι σημαίνει εικονική πραγματικότητα, αποκαλύπτοντας την μελλοντική του χρήση ακόμα και στο να παρακολουθείς μια ταινία.
 
Το πρωτότυπο αυτό δημιούργημα, διάρκειας περίπου 20 λεπτών από τον υποψήφιο για Όσκαρ σκηνοθέτη, Danfung Dennis, μας συστήνει την εικονική πραγματικότητα (VR) έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδεί…
 
Συγκεκριμένα, η ιδέα χρεώνεται στην εταιρεία «Condition One» όπου με την χρήση της συσκευής εικονικής πραγματικότητας της Oculus, στο «Zero Point», ο θεατής περιτριγυρίζεται από τις κάμερες που τραβούσαν τα πλάνα ώστε να μπορεί να δει τι συμβαίνει ακόμα και «πίσω από την πλάτη του».
 
Η ταινία περιλαμβάνει διάφορα σκηνικά, όπως το διάστημα, μία στρατιωτική εκπαιδευτική βάση, εκθεσιακούς χώρους, πολυκαταστήματα, δρόμους, κτλ. Κάθε πλάνο γυρίστηκε με την χρήση μίας ειδικής κάμερας με δυνατότητες δημιουργίας περιβαλλόντων εικονικής πραγματικότητας, αποτυπώνοντας πλήρως το σκηνικό σε 360 μοίρες.
 
Το ντοκιμαντέρ έγινε διαθέσιμο χθες μέσω της πλατφόρμας του Steam στην τιμή των 15 δολαρίων και είναι συμβατό με όλες τις εκδόσεις (1 και 2) των development kits του Oculus Rift.
 
Δείτε το trailer (χωρίς το Occulus Rift)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.