search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:19
MENU CLOSE

Η Google φτιάχνει υπολογιστή που θα προγραμματίζεται μόνος του

30.10.2014 10:32
Τι έψαξαν οι Έλληνες στο Google το 2014 - Media

Υπολογιστή που θα μπορεί να προγραμματίζεται μόνος του ετοιμάζει η εταιρεία «Deep Mind» που εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Google.

Υπολογιστή που θα μπορεί να προγραμματίζεται μόνος του ετοιμάζει η εταιρεία «Deep Mind» που εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Google.

Ο υπολογιστής που θα φέρει την ονομασία "Neural Turing Machine", συνδυάζει τον τρόπο που δουλεύει ένας συμβατικός υπολογιστής, με τον τρόπο που σκέπτεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος και καταφέρνει να δημιουργεί μόνος του τους δικούς του -κατ' αρχήν απλούς- αλγόριθμους προγραμματισμού, τους οποίους είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει στη συνέχεια για να κάνει ταξινομήσεις και συσχετισμούς δεδομένων.

Παράλληλα η Google, ξεκίνησε συνεργασία με δύο ερευνητικές ομάδες τεχνητής νοημοσύνης του βρετανικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με στόχο να βοηθήσει τους υπολογιστές -και γενικότερα τις ηλεκτρονικές συσκευές- να καταλαβαίνουν καλύτερα τους χρήστες. Ωστόσο, διάφοροι επιστήμονες, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την εκρηκτική πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο κάτι να πάει στραβά και να ξεφύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο.

Αναγνωρίζοντας τον πιθανό κίνδυνο, η Google ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια ειδική επιτροπή ηθικής, για να εποπτεύσει όλη την έρευνα της εταιρίας στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κάποια δυνητικά επικίνδυνη κατάχρηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10