search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:22
MENU CLOSE

Η κρίση ευνοεί τους δισεκατομμυριούχους – Ένας φόρος της τάξης του 1,5% θα βελτίωνε την υγεία και την παιδεία παγκοσμίως

30.10.2014 12:13
Bloomberg: «Πλησιάζει συμφωνία και γι΄αυτό πέφτει το δολάριο» - Media

Οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου αύξαναν τον πλούτο τους κατά 668 εκατ. δολάρια την ημέρα το 2013-2014, σύμφωνα με νέα έκθεση της Oxfam. Εισφορά 1,5% στους δισεκατομμυριούχους θα απέφερε 74 δισ. δολάρια.

(Αναδημοσίευση από euro2day.gr)

Οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου αύξαναν τον πλούτο τους κατά 668 εκατ. δολάρια την ημέρα το 2013-2014, σύμφωνα με νέα έκθεση της Oxfam. Εισφορά 1,5% στους δισεκατομμυριούχους θα απέφερε 74 δισ. δολάρια.
 
Τα τελευταία στοιχεία του Forbes δείχνουν πως ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων ανά τον κόσμο διπλασιάστηκε από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση, φτάνοντας τους 1.645 τον φετινό Μάρτιο από 793 τον Μάρτιο του 2009.
 
Όπως μεταδίδει το CNBC, τα στοιχεία του Forbes, τα οποία χρησιμοποιεί στην νέα της έκθεση η Oxfam, τονίζουν το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών του κόσμου. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας ή στην εκπαίδευση, ενώ στον αντίποδα οι κροίσοι συνεχίζουν να αυξάνουν τα επίπεδα του πλούτου τους, τον οποίον πιθανότατα δεν θα μπορέσουν ποτέ να ξοδέψουν.
 
Η έκθεση της Oxfam, σημειώνει πως οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου είδαν τον πλούτο τους να εκτινάσσεται κατά επιπλέον 668 εκατ. δολάρια ημερησίως συνολικά, μεταξύ του 2013 και του 2014, ποσό που ισοδυναμεί με μισό εκατομμύριο δολάρια το λεπτό.
 
Τον Ιανουάριο η Oxfam εξέδωσε έκθεση σύμφωνα με την οποία ο συνολικός πλούτος των 85 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου ισοδυναμεί με αυτόν του φτωχότερου μισού του παγκόσμιου πληθυσμού.
 
Η Oxfam στην έκθεσή της, η οποία «ανοίγει» ουσιαστικά τη νέα εκστρατεία της για εξάλειψη της ανισότητας στον κόσμο, υποστηρίζει πως η επιβολή εισφοράς 1,5% στον πλούτο των δισεκατομμυριούχων με περιουσία άνω του 1 δισ. δολαρίων, θα αντλούσε 74 δισ. δολάρια, ποσό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ώστε κάθε παιδί να μπορέσει να πάει σχολείο και να υπάρξουν υπηρεσίες υγείας στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:21