search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:11
MENU CLOSE

Συναντήσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ με Σαμαρά και Βενιζέλο

30.10.2014 14:16
Συναντήσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ με Σαμαρά και Βενιζέλο - Media

Με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτεμπεργκ, συναντήθηκαν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.

 
Με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτεμπεργκ, συναντήθηκαν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, εξετάστηκαν όλα τα θέματα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τα ζητήματα που σχετίζονται με την Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Ελλάδα παρά τη δεδομένη δημοσιονομική της στενότητα, είναι ένα από τα τέσσερα μέλη του ΝΑΤΟ που δαπανά άνω του 2% του ΑΕΠ της για αμυντικές δαπάνες.

Αναφερόμενος στην κρίση στη Συρία, στο Ιράκ και στην τρομοκρατική δράση των τζιχαντιστών, ο Α. Σαμαράς δήλωσε ότι η αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης δεν γίνεται μόνο με στρατιωτικά μέσα και πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι μηχανισμοί της εταιρικής συνεργασίας όπως ο μεσογειακός διάλογος.

Ο γγ του ΝΑΤΟ ευχαρίστησε την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι παραμένει ένας σταθερός σύμμαχος εδώ και 60 χρόνια, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα όσα είδε στην στρατιωτική άσκηση «Πυρπολητής» που παρακολούθησε σήμερα το πρωί.
 
Βενιζέλος: Λύση είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου
 
Αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές ζήτησε ο  γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σχολιάζοντας την επιθετική δράση της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης που παραχώρησε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
 
Ο ίδιος κάλεσε όλους να επικεντρωθούν στις σημαντικές προκλήσεις που συνιστά η αστάθεια στη Συρία και στο Ιράκ και οι «επιθετικές» πολιτικές της Ρωσίας.
 
Ο Ευ. Βενιζέλος, από την πλευρά του ανέφερε ότι εξηγησε στον γ.γ. του ΝΑΤΟ, πως η λύση είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και το πρόβλημα η άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:08