search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:56
MENU CLOSE

Τα 5 δισ. ευρώ έφτασαν τα κερδη του παράνομου τζόγου

11.08.2010 08:28
Τα 5 δισ. ευρώ έφτασαν τα κερδη του παράνομου τζόγου - Media

Τον παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο φαίνεται ότι επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες προκειμένου να «κυνηγήσουν» την τύχη τους, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της ΑLCO για λογαριασμό του ΟΠΑΠ.

Τον παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο φαίνεται ότι επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες προκειμένου να «κυνηγήσουν» την τύχη τους, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της ΑLCO για λογαριασμό του ΟΠΑΠ.

Ο τζίρος του παράνομου τζόγου στη χώρα μας έχει φτάσει πλέον να κινείται στα επίπεδα του νόμιμου τζίρου της ΟΠΑΠ ΑΕ. Με δεδομένο, όμως, ότι υπάρχει διαρκή αυξητική τάση, θεωρείται βέβαιο πως τα επόμενα χρόνια ο τζίρος του παράνομου τζόγου θα αυξηθεί υπέρμετρα.

Οι εκτιμήσεις των παραγόντων της αγοράς, ανεβάζουν τον διαδικτυακό ετήσιο τζόγο στη χώρα μας στα 4-4,5 δισ. ετησίως, ενώ, κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, άλλα 0,5-1 δισ. ετησίως υπολογίζεται ο τζίρος των τυχερών παιχνιδιών στα πάσης φύσης μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών, προσελκύοντας, σε μεγάλο ποσοστό τους νέους, αλλά και ανήλικους.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, στο διάστημα 8-15 Ιουλίου 2010, περίπου 4 στους δέκα άνδρες (43%) και 3 στις 10 γυναίκες (32%) στη χώρα μας, ηλικίας 18-60 ετών, παίζουν παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ., με έμφαση κατά σειρά στο Τζόκερ, το Πάμε Στοίχημα, το Κίνο και το Λόττο. Τα ποσοστά των ανθρώπων που προσφεύγουν στον παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο μπορεί να είναι εμφανώς λιγότερα, όμως παίζουν συχνότερα και αυτό έχει ως συνέπεια η εβδομαδιαία δαπάνη να καταλήγει να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη που γίνεται για παιχνίδια της ΟΠΑΠ.

Ειδικά στο διαδικτυακό στοίχημα, το οποίο αποτελεί και το παιχνίδι που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, η συχνότητα του παιχνιδιού είναι έως τρεις φορές μεγαλύτερη και η εβδομαδιαία δαπάνη υπερδιπλάσια της μέσης δαπάνης για το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Παράλληλα, το διαδικτυακό πόκερ και καζίνο συγκεντρώνει τέσσερις φορές μεγαλύτερη συχνότητα προσφυγής, ενώ λίγο παρακάτω βρίσκονται τα ηλεκτρονικά μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατέγραψε για πρώτη φορά
το πρόβλημα της ισχυρής παρουσίας του ηλεκτρονικού παράνομου τζόγου στη χώρα μας και αναδυκνείει  την τεράστια απώλεια φορολογικών εσόδων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:56