search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:51
MENU CLOSE

ΚΘΒΕ : Τρείς νέες παραγωγές και συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

30.10.2014 17:08
ΚΘΒΕ :  Τρείς νέες παραγωγές και συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας - Media

Το Κρατικό θέατρο Βόρειας Ελλάδας μετά την πρεμιέρα της ροκ όπερας “Alexander the great”, εγκαινιάζει με πολλαπλές πρεμιέρες τη χειμερινή περίοδο από το θέατρο της Μονής Λαζαριστών στη δυτική πλευρά της πόλης.

Το Κρατικό θέατρο Βόρειας Ελλάδας μετά την πρεμιέρα της ροκ όπερας “Alexander the great”, εγκαινιάζει με πολλαπλές πρεμιέρες τη χειμερινή περίοδο από το θέατρο της Μονής Λαζαριστών στη δυτική πλευρά της πόλης.

“Ένας κρατικός οργανισμός που δεν φοβάται να βάλει στο μικροσκόπιο της κριτικής βαθιά πολιτικά ζητήματα, μπορεί και ανεβάζει έργα σαν τη Φάρμα των ζώων” έλεγε μεταξύ άλλων στην παρουσίαση της παράστασης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ κ.Γιάννης Βούρος.

Η  αλληγορία του Τζωρτζ Όργουελ ανεβαίνει στην Νεανική σκηνή του ΚΘΒΕ (στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών) κάθε Κυριακή στις 11 π.μ. για το κοινό και τις καθημερινές (Τρίτη-Παρασκευή) στις 10.30 π.μ. (για τα σχολεία). Τη σκηνοθεσία του έργου ανέλαβε ο Νίκος Αρμάος.

-Ο σκηνοθέτης Γιάννης Ρήγας ανέλαβε τη σκηνοθεσία (για πρώτη φορά σε σκηνή του ΚΘΒΕ) του πολυπαιγμένου έργου των Δ. Κεχαΐδη – Ε. Χαβιαρά “Με δύναμη από την Κηφισιά”.

Η παράσταση τους τέσσερις γυναικείους ρόλους της οποίας ανέλαβαν οι ηθοποιοί: Μαρία Τσιμά, Αθηνά Συκιώτη, Λίλα Βλαχοπούλου και Λαμπρινή Αγγελίδου θα κάνει πρεμιέρα στο Μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών αύριο (Παρασκευή 31 Οκτωβρίου. Τον ερχόμενο Φεβρουάριο (2015) η παράσταση θα πραγματοποιήσει μεγάλη περιοδεία στη Βόρειο Ελλάδα με το Κλιμάκιο Μακεδονίας-Θράκης του ΚΘΒΕ.

-Η Σοφία Σπυράτου να αναλαμβάνει πάλι τη σκηνοθεσία και χορογραφία του νέου μουσικοχορευτικού εγχειρήματος – αφιερώματος στον Βασίλη Τσιτσάνη.“Σερσέ λα Φάμ” είναι ο τίτλος της παράστασης που ετοιμάστηκε μετά από παραγγελία του ΚΘΒΕ προς την κ.Σπυράτου και συμμετέχουν και οι τραγουδιστές Δημήτρης Μπάσης, Λιζέτα Καλημέρη, Γιώτα Νέγκα, Γιάννης Διονυσίου και Νικόλας Παπακωνσταντίνου, (φωτογραφία)ενώ το ρόλο του ίδιου του λαϊκού συνθέτη ανέλαβε να ενσαρκώσει ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης. Την “αρχόντισσα” (από το ομότιτλο επίσης τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη και το προσωπικό του βίωμα από το οποίο εμπνεύστηκε για τη σύνθεσή του) ερμηνεύει η Βίκυ Παπαδοπούλου.Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την επόμενη Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στη μεγάλη σκηνή (“Σωκράτης Καραντινός”) της Μονής Λαζαριστών.

– Στο πλαίσιο της σημερινής πρώτης παρουσίασης των τριών νέων παραγωγών του θεάτρου της Μονής Λαζαριστών από το ΚΘΒΕ, έγινε και η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας του θεάτρου με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.Το πρωτόκολλο συνεργασίας περιλαμβάνει σειρές συνεργασιών (εκπαιδευτικές δράσεις, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, διοργάνωση θεατρικών αναλογίων για φοιτητές κ.α.).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15