search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:00
MENU CLOSE

Λεωφορείο με ανυπεράσπιστους ανθρώπους…

31.10.2014 22:00
Λεωφορείο με ανυπεράσπιστους ανθρώπους... - Media

Το θέατρο «Άνεσις», έπειτα από το «Κάθε Πέμπτη, κύριε Γκρην», ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το αριστουργηματικό έργο – θρύλο του Τένεσι Ουίλιαμς «Λεωφορείο ο Πόθος»

Το θέατρο «Άνεσις», έπειτα από το «Κάθε Πέμπτη, κύριε Γκρην», ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το αριστουργηματικό έργο – θρύλο του Τένεσι Ουίλιαμς «Λεωφορείο ο Πόθος», που θα κάνει πρεμιέρα στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου το Σάββατο 15 Νοεμβρίου.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες θεάτρου στη Ευρώπη, ο Γεωργιανός Λεβάν Τσουλάτζε, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Ο Θάνος Μικρούτσικος έχει αναλάβει τη μουσική σύνθεση της παράστασης, η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται ο Σταύρος Λίτινας.

Η Κατερίνα Λέχου θα αναμετρηθεί με την πιο εμβληματική ηρωίδα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου, την Μπλανς Ντυμπουά, ενώ ο Τάσος Ιορδανίδης θα ερμηνεύσει τον «μυθικό» Στάνλεϊ Κοβάλσκι.

Το διαχρονικό έργο του Ουίλιαμς, με τις τραγικές εμπειρίες της ζωής του – τσακωμοί στο σπίτι, αδελφή με λοβοτομή, ομοφυλοφιλικές σχέσεις, μέθη και τζόγος – βρίσκει μέσα από τη γεμάτη ενοχές ηρωίδα του Μπλανς και τον «απόκληρο» κοινωνικά Στάνλεϊ οικείες αναφορές στη σύγχρονη δυτική κοινωνία. Η συγκάλυψη χυδαίων «δολοφονιών» ανυπεράσπιστων ανθρώπων είναι κάτι που ο Ουίλιαμς γνωρίζει καλά βάλλοντας κατά των πάσης φύσεως «συνενόχων» και προσβάλλοντας συνειδήσεις ανθρώπων που σιώπησαν όταν έπρεπε να φωνάξουν υπέρ του αδυνάτου…

Παίρνουν μέρος ακόμα οι ηθοποιοί: Δημ. Καπετανάκος, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου, Δημ. Διακοσάββας, Μαριάνθη Φωτάκη, Αντ. Βαρθαλίτης.

INFO:«Άνεσις», Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210-7488881 & 210-7488882. Παραστάσεις Τετάρτη 19.30, Πέμπτη 20.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.30

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33