search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:57
MENU CLOSE

Εξόρμηση στην περιφέρεια

01.11.2014 22:00
oldphotostsipras1414746333.jpg

Σε χαμηλούς τόνους συνεχίζονται οι διεργασίες για συμμαχίες και ψηφοδέλτια στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε χαμηλούς τόνους συνεχίζονται οι διεργασίες για συμμαχίες και ψηφοδέλτια στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον επόμενο σταθμό της προετοιμασίας του για τις εκλογές προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τις 13 περιφερειακές συνδιασκέψεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν μέσα στον Νοέμβριο, με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει ο ίδιος το «παρών» σε μερικές από αυτές προκειμένου να παρουσιάσει θεματικές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που επιζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως είναι να έρθει σε επαφή και να πείσει το μεγάλο κοινό της περιφέρειας όπου οι επιδόσεις του παρουσιάζουν αδυναμίες και ιδιαιτερότητες όπως ανέδειξαν οι αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές.

Το ανοιχτό θέμα των συμμαχιών και των ψηφοδελτίων, πάντως, εξακολουθεί να τροφοδοτεί τις διεργασίες και τις παρεμβάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αν και οι τόνοι αναμένεται ότι θα διατηρηθούν χαμηλοί υπό την επιταγή της εξωστρέφειας μπροστά την κυβερνητική πορεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν τη φάση η προσοχή επικεντρώνεται στην προσπάθεια να αναπαραχθεί ο βασικός στελεχιακός κορμός του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ οι συμμαχίες με δυνάμεις και πρόσωπα προς το παρόν αποτελούν αντικείμενο παρασκηνιακών συζητήσεων και όχι επίσημων διαδικασιών. Αυτές… «στην ώρα τους», όπως είπε και ο Τσίπρας.

Πάντως, μιλώντας στη «Real News», ο διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς επιβεβαίωσε ότι η ηγεσία βλέπει τη ΔΗΜΑΡ ως «κυβερνητικό εταίρο», ενώ δεν απέκλεισε «γενικευμένη συνεργασία» με τους ΑΝΕΛ (πέρα δηλαδή από το ζήτημα των «κόκκινων δανείων» στη Βουλή).

Από την άλλη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε κυριακάτικες συνεντεύξεις του έβαλε ως προϋπόθεση για τις συνεργασίες το τρίπτυχο: αξιοπιστία, συνεπής διαχρονικός αντιμνημονιακός προσανατολισμός και αδιαπραγμάτευτη αντινεοφιλελεύθερη προοδευτική κατεύθυνση.

Παρέμβαση σχετικά με την πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν με κείμενό τους 5 στελέχη και μέλη του κόμματος που ανήκουν στο κλίμα της ομάδας των «53» (Ε. Τσακαλώτος, Π. Λάμπρου, Λίτσα Κιτσαντά, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γ. Αλμπάνης) διατυπώνοντας παράλληλα κριτική στην τακτική της ηγεσίας αναφορικά με την προεδρική εκλογή. Οι πέντε υπογραμμίζουν: «Παλεύουμε για τους 121, αλλά δεν θα θυσιάσουμε την ψυχή μας για να το πετύχουμε. Η Αριστερά κάνει πολιτική, αλλά δεν κάνει αστική πολιτική». Και σημειώνουν ότι η προεδρική εκλογή, τα ψηφοδέλτια και η συγκρότηση της κυβέρνησης της Αριστεράς αποτελούν τρία διακριτά πεδία όσον αφορά τις συμμαχίες, διευκρινίζοντας περαιτέρω ότι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ είναι απαραίτητη, δεν μπορεί όμως να απαξιώνει τα μέλη του κόμματος «που σε κρίσιμες στιγμές το πήραν στην πλάτη τους».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:57