search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:55
MENU CLOSE

Νέα εποχή για το Μουσείο Μπενάκη- Παραιτήθηκε ο Άγγελος Δεληβοριάς από διεθυντής

31.10.2014 16:47
Νέα εποχή για το Μουσείο Μπενάκη- Παραιτήθηκε ο Άγγελος Δεληβοριάς από διεθυντής - Media

Φανερά συγκινημένος ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβοριάς συνάντησε σήμερα τους δημοσιογράφους για να τους ανακοινώσει και επίσημα την αποχώρηση του από το τιμόνι του Μουσείου, μετά από 41 χρόνια παρουσίας.

Φανερά συγκινημένος ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβοριάς συνάντησε σήμερα τους δημοσιογράφους για να τους ανακοινώσει και επίσημα την αποχώρηση του από το τιμόνι του Μουσείου, μετά από 41 χρόνια παρουσίας.

Η θητεία του και η προσφορά του στο μουσείο συνδυάστηκε  με νέα κτίρια (Πειραιώς, Ισλαμικής Τέχνης, Πινακοθήκη Γκίκα κ.α.), με τον συνεχή εμπλουτισμό των συλλογών, την επιστημονική παραγωγή, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαρκή ανάπτυξη και συνεχή παρουσία του Μουσείου Μπενάκη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  

Φανερά συγκινημένος ο Άγγελος Δεληβοριάς αποχαιρέτησε, λέγοντας, ότι «οραματίστηκε την ελληνική διαχρονία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: την ελληνική γλώσσα , την ελληνική ψυχή», αλλά δυστυχώς, όπως τόνισε, «το ελληνικό κράτος δεν αντιλήφθηκε τη σημασία αυτής της πρότασης , που, στην τελική, είναι και διεθνής πρωτοτυπία Μουσείου. Αντίθετα με τα χρόνια περιοριζόταν η κρατική επιχορηγία προς το Μπενάκη, με τα γνωστά, δυσάρεστα αποτελέσματα».

Από σήμερα, καταλαμβάνει στη Διοικητική Επιτροπή, την θέση του Μαρίνου Γερουλάνου, ο οποίος παραιτήθηκε, όπως είχε συμφωνήσει ο ίδιος και όλα τα μέλη της ΔΕ, προκειμένου να δώσει την θέση του στον Άγγελο Δεληβοριά.

Σε ατμόσφαιρα φορτισμένη,«με την ίδια αγωνία που αισθανόμαστε όλοι, όταν πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι με ουσιαστικές αλλαγές, πράγμα καθόλου εύκολο», η Αιμιλία Γερουλάνου, χαιρέτησε τον αποχωρούντα διευθυντή και του αναγνώρισε ότι «του οφείλονται όλα».

Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος, συνέχισε η κα Γερουλάνου που «το προσωπικό του Μουσείου Μπενάκη ανέλαβε την πρωτοβουλία για την έκδοση ενός τιμητικού τόμου αφιερωμένου στον Άγγελο. Είναι αστείο, αλλά ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ήταν ότι από την πρώτη καταγραφή του υλικού που θα έπρεπε να συμπεριληφθεί αλλά και των ανθρώπων που θα ήθελαν να συμμετάσχουν, το έργο γινόταν τετράτομο».

Προς το παρόν, η διοικητική επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη βρίσκεται σε αναζήτηση επιστημονικού διευθυντή, με ειδικότητα σε ένα από τα πεδία που ορίζουν οι συλλογές του Μουσείου Μπενάκη. Η προκήρυξη της θέσης έχει ήδη ετοιμαστεί και εγκριθεί από την διοικητική επιτροπή και τον Άγγελο Δεληβοριά και αναμένεται να γνωστοποιηθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:55