search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:19
MENU CLOSE

Μάθετε ποιες είναι οι 16 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο για τις γυναίκες

01.11.2014 15:50
Μάθετε ποιες είναι οι 16 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο για τις γυναίκες - Media

Είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα σε μεγάλη πόλη, ειδικά όταν σε αυτή κυριαρχεί μία σεξιστική νοοτροπία και οι νόμοι είναι ελαστικοί απέναντι στους επίδοξες δράστες. 

Είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα σε μεγάλη πόλη, ειδικά όταν σε αυτή κυριαρχεί μία σεξιστική νοοτροπία και οι νόμοι είναι ελαστικοί απέναντι στους επίδοξες δράστες. Μετά από γκάλοπ, οι γυναίκες αποκαλύπτουν ποιες είναι οι μεγαλουπόλεις με το πιο επικίνδυνο δίκτυο συγκοινωνιών για αυτές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη σε 16 μεγαλουπόλεις του κόσμου παρουσιάζει το trust.org και βασίζονται στο κατά πόσο οι γυναίκες είναι ασφαλείς τη νύχτα, κατά πόσο δέχονται λεκτική ή σωματική επίθεση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, πώς αντιδρούν οι αυτόπτες μάρτυρες των επιθέσεων και πόσο άνετα μπορούν οι ίδιες να καταγγείλουν το περιστατικό στις αρχές.

Η κατάταξη των πόλεων είναι από την πιο επικίνδυνη (1) μέχρι την λιγότερο επικίνδυνη (16). Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Δελχί της Ινδίας, με τόσα καταγεγραμμένα περιστατικά επιθέσεων και βιασμών, έρχεται μόλις 4ο στην κατάταξη, με τις πρωτεύουσες των Κολομβία, Μεξικό και Περού να σχηματίζουν την πρώτη τριάδα.
 
1. Μπογκοτά (Κολομβία)

2. Μέξικο Σίτι (Μεξικό)


 

3. Λίμα (Περού)

4. Δελχί (Ινδία)

5. Τζακάρτα (Ινδονησία)

6. Μπουένος Άιρες (Αργεντινή)

7. Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία)

8. Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη)

9. Μόσχα (Ρωσία)

10. Μανίλα (Φιλιππίνες)

11. Παρίσι (Γαλλία)

12. Σεούλ (Νότια Κορέα)

13. Λονδίνο (Βρετανία)

14. Πεκίνο (Κίνα)

15. Τόκιο (Ιαπωνία)

16. Νέα Υόρκη (ΗΠΑ)

Πηγή: iefimerida.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:15