search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:18
MENU CLOSE

Η σύζυγος πρώην υπουργού που έγινε σεφ!

01.11.2014 17:36
Η σύζυγος πρώην υπουργού που έγινε σεφ! - Media

Ανήκει σε μία από τις πιο γνωστές πολιτικές οικογένειες της χώρας, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια επέλεγε να στέκεται διακριτικά στο πλευρό του συζύγου της, αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας

(Αναδημοσίευση από parapolitika.gr)
 
Ανήκει σε μία από τις πιο γνωστές πολιτικές οικογένειες της χώρας, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια επέλεγε να στέκεται διακριτικά στο πλευρό του συζύγου της, αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας. Εδώ και λίγο καιρό, όμως, το όνομά της ακούγεται έντονα στα πολιτικά πηγαδάκια, με αφορμή την απόφασή της να ανοίξει ένα μικρό εστιατόριο, το οποίο όπως ήδη συζητείται αναμένεται να αποτελέσει το νέο πολιτικό στέκι της κεντροδεξιάς παράταξης.
 
Ο λόγος για την Γκρατσιέλα Γκρόλλο, σύζυγο του επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, η οποία από την προηγούμενη εβδομάδα λειτουργεί το δικό της μπιστρό στην περιοχή του Χαλανδρίου, επί της λεωφόρου Κηφισίας. Πρόκειται για μία ιδέα της ίδιας και του εξαδέλφου του πρώην υπουργού, Βασίλη Κεφαλογιάννη, που είναι  συνιδιοκτήτης της επιχείρησης, η οποία πήρε σάκρα και οστά στις αρχές Οκτωβρίου, στην λογική διαμόρφωσης ενός χώρου άνετου και χαλαρού, με αριστοκρατική ομορφιά και προσεγμένα πιάτα. «Από καιρό το είχε στο μυαλό του ο Βασίλης και αποφάσισαν τελικά να το προχωρήσουν φέτος», αναφέρει στα «Παραπολιτικά» ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στήριξε την συγκεκριμένη προσπάθεια. «Να ξέρετε, βέβαια, ότι το μενού το επιμελείται η σύζυγός μου, η οποία ξέρει από καλή κουζίνα. Δεν μεγάλωσε τυχαία τρία παιδιά», προσθέτει ο γαλάζιος πολιτικός.
 
Τον σημαίνοντα ρόλο της κυρίας Γκρόλλο στην επιμέλεια του μενού επιβεβαιώνει και ο συνέταιρός της Βασίλης Κεφαλογιάννης. «Είναι εξαιρετική μαγείρισσα και όπως είναι λογικό επιμελείται το μενού», αναφέρει, επισημαίνοντας βέβαια ότι στο κατάστημα υπάρχουν έμπειροι σέφ. «Στόχος μας ήταν να φτιάξουμε ένα μπιστρό με γαλλική κουζίνα, κλασσικές γεύσεις και διεθνή πιάτα. Θέλαμε από την αρχή να δημιουργήσουμε ένα στέκι που να έχει φινέτσα και καλή αισθητική και πιστεύω ότι το καταφέραμε», σημειώνει ο ίδιος και συμπληρώνει: «Επιθυμία μας ήταν ο χώρος και το μενού να θυμίζουν λίγο από Παρίσι και Νέα Υόρκη. Ωστόσο, όλα τα προϊόντα μας είναι ελληνικά». Βέβαια, από μια τέτοια πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να λείπει και η κρητική νότα,  δεδομένης της καταγωγής και των ιδιαίτερων σχέσεων που έχουν οι ιδιοκτήτες με το νησί των Βενιζέλων. Συγκεκριμένα, πέραν των γνωστών ποτών, προσφέρεται και κρητική τσικουδιά.
 
Τόσο η σύζυγος του ευρωβουλευτή της ΝΔ, όσο και ο εξάδελφός του, ιδιοκτήτες του μπιστρό de countis, όπως το ονόμασαν δεν είναι άσχετοι από το χώρο του επιχειρείν. Η Γκρατσιέλλα Γκρόλο χρόνια τώρα δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς επιχειρηματικότητας, ενώ ο Βασίλης Κεφαλογιάννης είναι πρόεδρος μιας εκ των μεγαλύτερων στην Αθήνα εταιρειών επικοινωνίας που ειδικεύεται στην διοργάνωση επιχειρηματικών και εταιρικών εκδηλώσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πελατολόγιό του συγκαταλέγονται εταιρείες όπως η Philips, η Forthnet, η LG, η Cosmote, η Warner Bros Picture και η Fox. Γι’ αυτό και όπως λένε σε όσους τους ρωτούν για την ιδέα τους, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, με το αποτέλεσμα και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί, μέσω της νέας αυτής επιχείρησης, που ξεκίνησε την λειτουργία της σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, η οποία δεν ευνοεί οικονομικά ανοίγματα, βρήκαν εργασία περί τα 18 άτομα.
 
Το μπιστρό, πάντως, που πήρε το όνομά του από το παρατσούκλι «κούντις», που συνοδεύει την οικογένεια του Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Κρήτη, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό στην περιοχή, δεδομένου ότι ξεκίνησε να λειτουργεί μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Ήδη, όμως, έχει γίνει θέμα συζήτησης μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ορισμένοι από τους οποίους έχουν αποφασίσει να τον αναδείξουν σε στέκι τους, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο, όπως λένε, την στήριξή τους στην επιχειρηματική κίνηση της οικογένειας Κεφαλογιάννη.  
 
Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στην Ευρωβουλή δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανος στα “Π” για την απόφαση της συζύγου του να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά αυτή την δύσκολη εποχή. Με την Ιταλο-Λιβανέζικης καταγωγής Graziella Grollo παντρεύτηκαν πριν από δύο σχεδόν δεκαετίες στην Κωνσταντινούπολη, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και στη συνέχεια απέκτησαν τρία παιδιά. Ο κ. Κεφαλογιάννης, μπορεί να μην αναφέρεται σε αυτή, ωστόσο όσοι τον γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι η σύζυγός του αποτελεί το σημαντικότερο στήριγμά του στην πολιτική του διαδρομή. Γι’ αυτό και σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει ότι «η οικογένεια μου αποτέλεσαν πάντα για μένα, πηγή έμπνευσης και σιγουριάς».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:17