search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:59
MENU CLOSE

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Αίγινα

12.08.2010 12:12
Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Αίγινα - Media

Κανονικά ηλεκτροδοτείται από το πρωί της Πέμπτης η Αίγινα, ενώ αποκαταστάθηκε και η παροχή νερού, αφού  σε αρκετές περιπτώσεις η παροχή γίνεται με ηλεκτρικές γεννήτριες.Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι τα συνολικά 12 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες) που έχει μεταφέρει, εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, θα παραμείνουν στην Αίγινα, μέχρις ότου επισκευαστεί και το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο.

Κανονικά ηλεκτροδοτείται από το πρωί της Πέμπτης η Αίγινα, ενώ αποκαταστάθηκε και η παροχή νερού, αφού  σε αρκετές περιπτώσεις η παροχή γίνεται με ηλεκτρικές γεννήτριες.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι τα συνολικά 12 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες) που έχει μεταφέρει, εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, θα παραμείνουν στην Αίγινα, μέχρις ότου επισκευαστεί και το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο.

Παράλληλα, θα παραμείνουν στο νησί και οι επτά γεννήτριες της ΔΕΗ που προορίζονται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα αντλιοστάσια ύδρευσης.

Όπως ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο γενικός διευθυντής Διανομής Δ.Λαθούρης, η ΔΕΗ είναι έτοιμη να προβεί στη δημοπράτηση του τέταρτου υποβρυχίου καλωδίου Μέσης Τάσης από τη χερσόνησο των Μεθάνων μετά τις σχετικές εγκρίσεις και να υλοποιήσει τα προβλεπόμενα στη μελέτη ανάπτυξης συστήματος μεταφοράς (ΜΑΣΜ) έργα εγκατάστασης.

Τα έργα αφορούν στην εγκατάσταση μιας γραμμής υψηλής τάσης με υποβρύχιο καλώδιο, που θα συνδέει την Αίγινα με τον Υποσταθμό των Μεγάρων και την κατασκευή κλειστού υποσταθμού Υψηλής Τάσης πάνω στο νησί, στη θέση του παλαιού Σταθμού Παραγωγής, επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ περίπου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:57