search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:07
MENU CLOSE

Πανηγύρι ανεπάγγελτων και…γαμωσταυρίδια

15.08.2010 02:35
Πανηγύρι ανεπάγγελτων και...γαμωσταυρίδια - Media

Δεν θέλουμε να τον στενοχωρήσουμε τον καημένο τον… Κοκό μέρες που είναι, αλλά το τραβάει η όρεξή του… Διότι μπορεί να σφύζει από χαρά και συγκίνηση και με δάκρυα στα μάτια να αερίζει από τη ναφθαλίνη το βασιλικό οικόσημο για τον γάμο του δευτερότοκου fake πρίγκιπα Νικόλαου, αλλά στις Σπέτσες τον στολίζουν με διάφορα κοσμητικά επίθετα, αφού, όπως λένε, δεν είναι διατεθειμένος – κατά την πάγια τακτική του – να αφήσει ούτε ένα ευρώ στο νησί…

Δεν θέλουμε να τον στενοχωρήσουμε τον καημένο τον… Κοκό μέρες που είναι, αλλά το τραβάει η όρεξή του… Διότι μπορεί να σφύζει από χαρά και συγκίνηση και με δάκρυα στα μάτια να αερίζει από τη ναφθαλίνη το βασιλικό οικόσημο για τον γάμο του δευτερότοκου fake πρίγκιπα Νικόλαου, αλλά στις Σπέτσες τον στολίζουν με διάφορα κοσμητικά επίθετα, αφού, όπως λένε, δεν είναι διατεθειμένος – κατά την πάγια τακτική του – να αφήσει ούτε ένα ευρώ στο νησί…

Τι κι αν στις 25 Αυγούστου ετοιμάζεται απόβαση στο νησί της Μπουμπουλίνας από μετρημένους στα δάκτυλα κανονικούς βασιλείς και πρίγκιπες και από δεκάδες έκπτωτους και τέως; «Πριγκιπικά» και «βασιλικά» ευρώ δεν θα δούνε ούτε με τα κιάλια, αφού, όπως λένε οι κακές γλώσσες, από την οικογένεια των Γλύξμπουργκ την «εξορία» πολλοί εμίσησαν, το τζάμπα ουδείς…

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και με τον τουρισμό (και των Σπετσών) πεσμένο αισθητά, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες, που είναι χορτασμένοι από γκλαμουριές και επωνύμους, δεν «μασάνε» με το «τυράκι» της διαφήμισης και των ρεπορτάζ που θα κάνουν τον γύρο του κόσμου ούτε θεωρούν «μεγάλη τιμή» την επιλογή του νησιού τους για την τέλεση του γάμου, αφού, όπως λένε, «στο τέλος εμείς απλώς θα μαζέψουμε τα σκουπίδια τους»…

 

Τα εξ αμάξης από τους αμαξάδες

Τριάντα αμαξάκια, επτά ταξί, δεκάδες μηχανάκια και ποδήλατα είναι τα μοναδικά μέσα μεταφοράς στο νησί των Σπετσών, αφού τα αυτοκίνητα απαγορεύονται διά ροπάλου. Και όπως συμβαίνει σε όλους τους παραμυθένιους γάμους, ακόμα κι αν έχουν δράκους και φίδια, οι άμαξες είναι το απολύτως… βασιλικό μεταφορικό μέσο. Στο παραμύθι του Κοκού, όμως, το σικ μεταφορικό μέσο, σε ένα νησί που έχει εξορίσει τα αυτοκίνητα, είναι τα… πούλμαν, τα οποία θα περάσουν με φέρι-μποτ από το Πόρτο Χέλι.

Η επιλογή των πούλμαν, όμως, για τη μεταφορά των υψηλών καλεσμένων έχει προκαλέσει την οργή των αμαξάδων, που τα ψέλνουν νυχθημερόν στον Κοκό. Όπως λένε, ασφαλώς κανείς δεν περίμενε ότι οι «γαλαζοαίματοι» θα καβαλούσαν τις «γουρούνες» με τουαλέτες και taxido ούτε ότι θα έκαναν ορθοπεταλιά με τα Mανόλο Μπλάνικ για να φτάσουν με «ξεθυμασμένο» μακιγιάζ μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, τη Μητρόπολη των Σπετσών.

Όμως, ποτέ δεν περίμεναν ότι ο Κοκός θα απέκλειε από τον «πριγκιπικό» γάμο και τα αμαξάκια, εκτός, βέβαια, από εκείνο με τα δυο λευκά άλογα που θα μεταφέρει νύφη και γαμπρό, όπως γίνεται, άλλωστε, σε όλους τους γάμους των κοινών θνητών που τελούνται στις Σπέτσες.

Οι φήμες λένε ότι έγιναν επίσημες διαμαρτυρίες και διαβουλεύσεις, οι οποίες δεν είχαν αίσιο τέλος για τα αλογάκια και τους αμαξάδες, που σε κάθε ευκαιρία τα χώνουν άγρια… «Ωραίος τύπος! Λέει ότι αγαπάει το νησί μας και γι’ αυτό θα κάνει εδώ τον γάμο ο Νικόλαος, αλλά δεν το σέβεται, αφού θα παραβιάσει τη βασική αρχή του, που είναι η απαγόρευση των αυτοκινήτων».

 

Γραμματέας του μπαμπά του

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί εξεπλάγησαν από την επιλογή της οικογένειας Γλύξμπουργκ να τελέσει τους γάμους του Νικόλαου στην Ελλάδα και όχι στο Λονδίνο. Και η αλήθεια είναι επίσης ότι πολλοί λένε πως ο ανεπάγγελτος Νικόλαος θα ήθελε πολύ να μπει έστω από μια χαραμάδα στην πολιτική ζωή του τόπου και να αφιερωθεί στον ελληνικό ΛΑΟ(Σ).

Και για να μη λέτε ότι αδίκως τον χαρακτηρίζουμε ανεπάγγελτο, πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις έναν σαραντάρη ο οποίος, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της οικογένειάς του και συγκεκριμένα στο βιογραφικό του, από το 1998 εργάζεται σκληρά και βγάζει τον επιούσιο «στο προσωπικό γραφείο του Βασιλέως Κωνσταντίνου», ο οποίος επίσης είναι ανεπάγγελτος, αφήστε που έχει ξεχάσει ότι δεν είναι και βασιλεύς…

Ο «γραμματέας του μπαμπά», πάντως, έχει προετοιμάσει άριστα το μπάτσελορ πάρτι που θα κάνει την παραμονή του γάμου του στο επιβλητικά αριστοκρατικό ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο», όχι όμως και το γλέντι του γάμου, που, όπως λένε οι κακεντρεχείς – αλλά εμείς δεν τους πιστεύουμε –, «θα το κάνει τζαμπέ» στο κτήμα Κούτση στην περιοχή «Γαρύφαλλος».

Επί ποδός λιμενικό και σουβλατζίδικα

Ο γάμος, πάντως, θα μείνει αξέχαστος στους λιμενικούς και τους αστυνομικούς, αφού, εκτός απροόπτου, θα καταφθάσουν στις Σπέτσες και πραγματικοί βασιλείς, που θέλουν το κατιτίς τους σε προστασία.

Το σχέδιο, όπως λένε, προβλέπει τον αποκλεισμό όλων των δρόμων για την ημέρα του γάμου και τη δέσμευση της μαρίνας, που φέρει το όνομα του Αθανάσιου Τσαλδάρη, για τα σκάφη που θα καταφθάσουν για την περίσταση. Εννοείται ότι υποβρυχίως θα κόβουν βόλτες βατραχάνθρωποι, για να μη γίνει καμιά στραβή και φύγει καμιά καπελαδούρα με βέλο στη θάλασσα.

Επί ποδός βρίσκονται και οι σουβλατζήδες, οι πιτσαδόροι και οι ζαχαροπλάστες. Και είναι σίγουρα οι μοναδικοί που τρίβουν τα χέρια τους, αφού το υπό εξαφάνιση «είδος» των εν Ελλάδι βασιλοφρόνων αναμένεται να εκδράμει στη «βασίλισσα» του Αργοσαρωνικού σαρώνοντας πιτόγυρα, βάφλες, παγωτό παρφέ και πίτσα σπέσιαλ…

Όλοι οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:04