search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:20
MENU CLOSE

Αμφίπολη: Δεν υπάρχει τέταρτος θάλαμος αλλά ίσως υπάρχουν κι άλλοι τάφοι

03.11.2014 07:34
Τα πάντα γύρω από την Αμφίπολη - Αναλυτική παρουσίαση της ανασκαφής  - Media

Σε περίπου 10 ημέρες ολοκληρώνεται η ανασκαφή στον τάφο της Αμφίπολης, αλλά ξεκινάει έρευνα για νέους τάφους στον τύμβο.

Σε περίπου 10 ημέρες ολοκληρώνεται η ανασκαφή στον τάφο της Αμφίπολης, αλλά ξεκινάει έρευνα για νέους τάφους στον τύμβο.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, δεν υπάρχει τέταρτος θάλαμος στον τάφο της Αμφίπολης, αλλά το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου μήπως εκεί υπάρχουν άλλοι μνημειώδης τάφοι πέριξ του περιβόλου.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μόλις ολοκληρωθεί η ανασκαφή στο υπάρχον ταφικό οικοδόμημα θα αρχίσει η διερεύνηση των γύρω εδαφών, με μη ανασκαφικό τρόπο, με «ακτινογραφίες», προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλα θαμμένα μνημεία, οπότε θα αποφασιστεί εάν θα συνεχιστεί εκεί η έρευνα.
 
Ο λόφος Καστά ήταν κατά την αρχαιότητα φυσικός. Διαπιστώνεται όμως ότι πέριξ του κτιστού Περιβόλου υπάρχουν τεχνητές επιχώσεις με τις οποίες σχηματίζονταν οι τύμβοι. Μετά τη διαπίστωση ότι ο Περίβολος έχει έκταση μισού χιλιομέτρου πολλοί αρχαιολόγοι, έκαναν τη λογική σκέψη μήπως πέριξ αυτού υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τάφοι όπως συμβαίνει και σε άλλα μακεδονικά ταφικά μνημεία.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:20