search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:49
MENU CLOSE

14χρονη πήγε σε οδοντιατρείο γειτονικού κράτους και κατέληξε… στην Εντατική

04.11.2014 07:38
14χρονη πήγε σε οδοντιατρείο γειτονικού κράτους και κατέληξε… στην Εντατική - Media

Πολλοί συμπατριώτες μας προτιμούν να επισκέπτονται γειτονικά κράτη για να κάνουν τις δουλειές τους, όπως να επισκεφτούν οδοντίατρο ή να κάνουν τα ψώνια τους, λόγω του πολύ χαμηλότερου κόστους σε σχέση με την Ελλάδα.

Πολλοί συμπατριώτες μας προτιμούν να επισκέπτονται γειτονικά κράτη για να κάνουν τις δουλειές τους, όπως να επισκεφτούν οδοντίατρο ή να κάνουν τα ψώνια τους, λόγω του πολύ χαμηλότερου κόστους σε σχέση με την Ελλάδα.
 
Οι υπηρεσίες, όμως, είναι αμφιβόλου ποιότητας, όπως αποδεικνύει και το τελευταίο περιστατικό με πρωταγωνίστρια μια 14χρονη από την Κοζάνη που πήγε για εξαγωγή δοντιού σε γειτονική χώρα και κατέληξε να νοσηλεύεται επί ημέρες στο νοσοκομείο.
 
Όπως αναφέρει το kozanilife.gr, το κορίτσι είχε πάει μαζί με τους γονείς του σε γειτονική χώρα, προκειμένου να κάνει εξαγωγή νεογιλών δοντιών. Μετά την οδοντιατρική παρέμβαση, ωστόσο, είχε ακατάσχετη αιμορραγία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή της.
 
Μεταφέρθηκε στο  Νοσοκομείο Μαμάτσειο Κοζάνης και αφού νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας,  διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου», όπου και νοσηλεύτηκε μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της .
 
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Βασίλη Καραγιαννίδη υπάρχει σωρεία καταγγελιών από πολίτες, που πήγαν σε γειτονικές χώρες για φθηνότερες ιατρικές υπηρεσίες. «Δεν αναφερθήκαμε στα περιστατικά για να μη θεωρηθεί ότι βγήκαμε στην αντεπίθεση  επειδή χάνουμε οικονομικά, ήρθε όμως η ώρα να μιλήσουμε με αφορμή το τελευταίο συμβάν της συντοπίτισσάς μας.
 
Πριν ενάμιση μήνα ο καθηγητής κ. Αντωνιάδης από το Γ. Παπανικολάου, μας πληροφόρησε για περιστατικό στο οποίο προκειμένου να γίνουν εξαγωγές γρήγορα-γρήγορα σε βόρεια χώρα στην οποία επέλεξε για τις ιατρικές του υπηρεσίας, ο ασθενής υπέστη κάταγμα στη γνάθο. Δυστυχώς μετά από ενάμισι μήνα επιβεβαιωθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο» δήλωσε ο κ. Καραγιαννίδης.
 
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, επεσήμανε ότι υπάρχει αύξηση στα κρούσματα ηπατίτιδας λόγω μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και αποστείρωσης των οδοντιατρικών εργαλείων. Επιστρέφοντας στην υπόθεση της 14χρονης, ο αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει παθολογικός παράγοντας που δημιούργησε την ανεξέλεγκτη αιμορραγία, επισημαίνοντας ότι ακόμα και έτσι αν ήταν, ο οδοντίατρος οφείλει να πάρει ιστορικό του ασθενούς, πριν προβεί σε οποιαδήποτε εργασία.
 
 
Πηγή: kozanilife.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:48