search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:08
MENU CLOSE

Κομισιόν: Πρώτη η Ελλάδα και σε απολύσεις – Τελευταία σε προσλήψεις

04.11.2014 10:50
Κομισιόν: Πρώτη η Ελλάδα και σε απολύσεις -  Τελευταία σε προσλήψεις - Media

Η θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας, στην ανεργία μεταξύ των χωρών της ΕΕ, έχει ως «συμπλήρωμα», άλλη μια, αυτή στις απολύσεις. Η χώρα μας κατέχει την τελευταία θέση στις προσλήψεις ανέργων καθώς από τους 1,2 εκατομμύρια, μόλις 77.000 έχουν βρει δουλειά.

Η θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας, στην ανεργία μεταξύ των χωρών της ΕΕ, έχει ως «συμπλήρωμα», άλλη μια, αυτή στις απολύσεις. Η χώρα μας κατέχει την τελευταία θέση στις προσλήψεις ανέργων καθώς από τους 1,2 εκατομμύρια, μόλις 77.000 έχουν βρει δουλειά.
 
Έκθεση της Κομισιόν, σχετικά με τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα στην ΕΕ, δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν σε εργασιακά ζητήματα. Έχει να κάνει με τις κενές θέσεις εργασίας και τις προσλήψεις εντός της ΕΕ, αμέσως μετά τη λαίλαπα της κρίσης.
 
Η έκθεση επιβεβαιώνει το… προφανές: η Γερμανία και συνολικά οι χώρες του Βορρά έχουν τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας, άρα και τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα για τους ανέργους των λοιπών χωρών.
 
Αναλυτικότερα, η Γερμανία εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό κενών θέσεων εργασίας μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεπερνώντας το 2,5%.
 
Ακολουθούν η Φινλανδία, η Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία. Η Κομισιόν ορίζει πως μία πτώση στις κενές θέσεις εργασίας μεταφράζεται ως πτώση στην επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ τα υψηλά επίπεδα κενών θέσεων αντικατοπτρίζουν τη βελτίωση της πορείας της οικονομίας.
 
Στην αντίπερα όχθη, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην ανεργία, αλλά, πλέον, και στις απολύσεις. Κατέχει επίσης την τελευταία θέση, μεταξύ των χωρών της ΕΕ, στις προσλήψεις ανέργων. Είναι χαρακτηριστικό πως από τους 1,2 εκατομμύρια ανέργους, μόλις οι 77.000 έχουν βρει δουλειά.

Στις πρώτες πέντε θέσεις στη λίστα των χωρών με κριτήριο τις προσλήψεις είναι η Αυστρία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Δανία και η Γερμανία. Η Ελλάδα, επίσης, είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ στην οποία οι προσλήψεις υψηλά ειδικευμένου προσωπικού ήταν περισσότερες από τις προσλήψεις λιγότερο ειδικευμένου προσωπικού.
 
Αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας της ΕΕ υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που θεωρούνται… ευέλικτα και περιζήτητα. Σύμφωνα με την έκθεση, τα επαγγέλματα με την καλύτερη απορροφητικότητα είναι: οι πωλητές καταστημάτων (3 εκατομμύρια προσλήψεις), οι υπάλληλοι ξενοδοχείων (2,3 εκατ. προσλήψεις), οι σερβιτόροι (1,8 εκατ. προσλήψεις), οι εργαζόμενοι στον κλάδο της προσωπικής φροντίδας (1,4 εκατ.) και οι εργαζόμενοι στον οικοδομικό-κατασκευαστικό κλάδο (1,1 εκατ.).

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:08