search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:27
MENU CLOSE

Νοέμβριος στο «Βρυσάκι»

04.11.2014 15:07
Νοέμβριος στο «Βρυσάκι» - Media

Το «Βρυσάκι» που βρίσκεται στην Πλάκα ετοίμασε για τον Νοέμβριο μια πληθώρα εκδηλώσεων καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος για όλα τα γούστα. Εμείς σας τα παρουσιάζουμε…
 

 
Το «Βρυσάκι» που βρίσκεται στην Πλάκα ετοίμασε για τον Νοέμβριο μια πληθώρα εκδηλώσεων καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος για όλα τα γούστα. Εμείς σας τα παρουσιάζουμε…
 
Αυτοσχέδια δρώμενα
 
Ξεκινώντας με την παράσταση «What is your story?». Πρόκειται για ένα Ψυχοδραματικό Αυτοσχέδιο Θέατρο Playback. Και τι είναι το Playback; Είναι ένα θεατρικό αυτοσχέδιο δρώμενο που συνδυάζει το σωματικό θέατρο και τεχνικές από τη δραματοθεραπεία, το ψυχόδραμα και το κοινωνικό θέατρο. Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι ρόλοι αλλάζουν. Το κοινό είναι ο αφηγητής ιστοριών και συναισθημάτων και οι ηθοποιοί καλούνται αυτοσχέδια να το αναπαραστήσουν με διάλογο, κίνηση, μουσική, φωτισμούς και χρήση αντικειμένων  (9/11, 21.00).
 
Πάρτι
 
Για τους λάτρεις του χορού στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και … Salsa Party.  Μια βραδιά αφιερωμένη στη salsa, με σκοπό να ενδυναμωθούν οι ερωτικοί ρυθμοί και τα ένστικτα μας (12/11, 20.30)
 
Έκθεση Φωτογραφίας
 
Ο Ηράκλειτος Αντωνιάδης παρουσιάζει σε μια έκθεση φωτογραφίας ανθρώπους που περιπλανώνται, δουλεύουν ή ξεκουράζονται, που καταλαμβάνουν μέρη στην ύπαιθρο ή σε ένα συμπιεσμένο αστικό χώρο. Εικόνες διερεύνησης της μοναξιάς των πόλεων και της περιφέρειας στα τέλη του ’90, μιας εποχής κιόλας μακρινή άρα και «επιστημονικά» προσεγγίσιμη. (13 – 26/11, 12.00 – 20.00).
 
Μουσική βραδιά
 
Η Μαρία Καψάλη ερμηνεύει έντεχνα, παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια. Θα την συνοδεύσουν ο Μιλτιάδης Καραϊσκος με το σαντούρι και την κιθάρα του, ο Βαγγέλης Λάκκας στο μπουζούκι και ο Γιώργος Μπουκαούρης στα κρουστά (13/11, 21.30).
 
Ο κοντραμπασίστας Κώστας Πατσιώτης ξεκινά έναν κύκλο συναυλιών, λίγο πριν μπει στο στούντιο για να ηχογραφήσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά. Το Jazz Trio θα παρουσιάσει πρωτότυπες jazz συνθέσεις και διασκευές. Μαζί του συμπράττουν οι Γιάννης Παπαδόπουλος στο πιάνο και ο Βασίλης Ποδαράς στα ντραμς (28/11 21.00).
 
Ποιητική βραδιά

Η παράσταση «Σαν βγεις στον πηγαιμό…» βασίζεται σε πρωτότυπες συνθέσεις, όπως και σε διασκευασμένες μελοποιήσεις γνωστών δημιουργών, όπου ο λόγος του Καβάφη συνδυάζεται με ηλεκτρονικούς ήχους (μέσω υπολογιστών, liveelectronics& synthesizers), αλλά και φυσικούς (πιάνο, φωνή, φυσαρμόνικα, κρουστά) (21/11, 21.00).

Θέατρο

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, στη σκηνή του «Βρυσάκι» ανεβαίνει η θεατρική παράσταση «Το Τραγούδι της Γης» του Στρατή Μυριβήλη. Βασισμένη στο ομώνυμο λυρικό πεζογράφημα του, το έργο θέτει ξανά το νόημα και το σκοπό της ανθρώπινης ύπαρξης, ανακαλύπτοντας τη θεϊκή συγγένεια όλων «των όντων και των πραγμάτων» (Σάββατο & Κυριακή, 21.00).

Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά

Κάθε Κυριακή του Νοεμβρίου, το διάβασμα του γνωστού παραμυθιού «Ο Μικρός Πρίγκιπας» σε συνδυασμό με δραματοποιημένες σκηνές και ζωντανό τραγούδι περνάει στα παιδιά μηνύματα εικονοπλαστικά ώστε να γίνονται πιο κατανοητές οι έννοιες (Κυριακές, 13.00).

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά  

Η Μαρίβα Ζαχάρωφ επιμελείται το μάθημα των εικαστικών που θα έχει διάρκεια όλο τον χρόνο και απευθύνεται σε παιδιά από τεσσάρων έως δώδεκα ετών. Τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές διαδικασίες θα μαθαίνουν για σημαντικούς ζωγράφους και γλύπτες του 20ου και 21ου αιώνα. Στη συνέχεια θα περνούν από τη θεωρία στη πράξη ενώ θα εξασκούν τη φαντασία τους και θα απελευθερώνονται (Σάββατο και Κυριακή, 10.00-12.00, πληροφορίες 210 3390447)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:23