search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:13
MENU CLOSE

Όταν ερήμωσε η Ιπποκράτους…(Δημοσιεύτηκε στο “Π” 28/10/2009)

29.10.2009 15:46

Με επαναστατικό τέμπο στελέχη διεκδικούν γραφείο και στέγη στο Μέγαρο Μαξίμου και στα υπουρ γεία, αφού θέλοντας και μη μετακινήθηκαν μαζικά από τα κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

Με επαναστατικό τέμπο στελέχη διεκδικούν γραφείο και στέγη στο Μέγαρο Μαξίμου και στα υπουρ γεία, αφού θέλοντας και μη μετακινήθηκαν μαζικά από τα κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

Το μέχρι τώρα αποτέλεσμα έδειξε ότι, παρά τον ανανεωτικό αέρα και την πολιτική άνοδο του ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο χρόνο, δεν είχε γίνει ούτε καν ο μίνιμουμ σχεδιασμός για το πώς θα στελεχωθεί η κυβερνητική εξουσία. Γραμματείς, στελέχη και απλοί υπάλληλοι με συμβάσεις στο ΠΑΣΟΚ ακολούθησαν αδι αμαρτύρητα τους νέους υπουργούς αφήνο ντας έρημα γραφεία και βουβά τηλέφωνα.

Το πρόβλημα μάλιστα είναι ότι αρκετοί υπάλληλοι με συμβάσεις εργασίας υποχρεώ θηκαν να παραιτηθούν της σύμβασής τους, προκειμένου να υπογράψουν ως μετακλητοί υπάλληλοι συνεργάτες των υπουργών με αβέβαιο μέλλον, αφού ακολουθούν τη μοίρα των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Τα επτά από τα μέλη του Πολιτικού Συμ βουλίου (Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Λούκα Κατσέλη, Ντίνος Ρόβλιας, Μιχάλης Καρχιμάκης, Θάνος Μωραΐτης, Πάνος Μπεγλίτης, Φώφη Γεννηματά και Λούκα Κατσέλη), που υπουργοποιήθηκαν, δεν έχουν «πατήσει πόδι» στα κομματικά γραφεία μετά τις εκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο όργα νο, που από τη συγκρότησή του είχε «βαφτι στεί» χαιρέκακα ως «παιδική χαρά», κανείς δεν κατάλαβε γιατί υπήρχε.

Συνεδρίαζε πολύ αραιά και πού, επιβεβαί ωνε πανηγυρικά τις απόψεις Παπανδρέου, αναμασώντας πολιτικά κλισέ, και βέβαια ου δέποτε παραπονέθηκε από την αλλοπρόσαλ λη και αντιθεσμική παρουσία του.

Αν δεν ήταν και ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και η Τόνια Αντωνίου με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο τους να ανάβουν καμιά φορά μικροφωτιές, ούτε και τα… κομματόσκυλα δεν θα ασχολού νταν μ’ αυτό.

Το Πολιτικό Συμβούλιο, λοιπόν, που αντι κατέστησε το πάλαι ποτέ ισχυρό Εκτελεστικό Γραφείο, για να εκφυλιστεί στο όνομα της ενότητας σε διακοσμητικό στοιχείο, πολλοί ανέμεναν ότι θα συνερχόταν μετά τα επινίκια, έστω και… αναμνηστικά προκειμένου να προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, να κάνει απολογισμό του έργου και της δράσης του και να θέσει τις βάσεις για τους επόμενους στόχους.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, όμως, με αποτέλε σμα η έρημη οδός Ιπποκράτους, που έζησε στιγμές δόξας το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, να μην λάμψει ούτε για μερικές ώρες μετε κλογικά.

Με τις ανακατατάξεις, πάντως, έχουν απο διοργανωθεί και οι τομείς δράσεις, ενώ πολλά στελέχη τους ακολούθησαν «άτυπα» προς το παρόν τους υπουργούς στα υπουργεία. Τα υπόλοιπα μέλη του Πολιτικού Συμβου λίου δεν νιώθουν και πολύ βολικά με αυτή την κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην πολυπα τάνε.

Το γραφείο τού μέχρι χτες γραμματέα Γι άννη Ραγκούση έχει μεταφερθεί αυτούσιο στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ το κάποτε συλλογικό ανοιχτό γραφείο Επικοινωνίας παραμένει μισορημαγμένο και το γραφείο Τύπου εμφανώς αποδεκατισμένο.

Αποτέλεσμα της χαοτικής αυτής κατάστα σης είναι να υπάρχουν στην Ιπποκράτους μερικές νησίδες… φωτός, όπως ο Τομέας Οργανωτικού που εξακολουθεί να εργάζε ται αδιατάρακτα, αν και δεν έχει σπουδαίο αντικείμενο σ’ αυτή τη φάση, αφού μόνο τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου είχε να προετοιμάσει.

Τα… φαντάσματα της Ιπποκράτους αναμένουν τον νέο γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, αλλά και τα εξωκυβερνητικά στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου, όπως και τον ορισμό των επικεφαλής των Τομέων Δράσης από τον νέο γραμματέα προκειμένου να «αναστηθούν» τα κομματικά γραφεία από την κυβερνητική επέλαση που τα διέλυσε κυριολεκτικά…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:12