search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:18
MENU CLOSE

Forbes: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραμένει ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη

05.11.2014 16:57
Forbes: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραμένει ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη - Media

Στην πρώτη θέση της λίστας του αμερικανικού περιοδικού Forbes, εδραιώθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος ξεπερνά, για δεύτερη χρονιά, τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα.

Στην πρώτη θέση στον ετήσιο κατάλογο των "πιο ισχυρών προσωπικοτήτων του κόσμου" που συντάσσει το περιοδικό Forbes  εδραιώθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος ξεπερνά, για δεύτερη χρονιά, τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στης λίστα αυτή.

Ο Ιρακινός Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, που τον περασμένο Ιούνιο αυτοανακηρύχθηκε "χαλίφης" όλων των μουσουλμάνων του κόσμου, βρίσκεται στην 54η θέση της λίστας. Οι ΗΠΑ, που από τον Αύγουστο εξαπολύουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, τον έχουν επικηρύξει για το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Πούτιν, μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας, την κρίση με την Ουκρανία, τη συμφωνία με την Κίνα για την κατασκευή ενός πετρελαιαγωγού κόστους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατακτά και πάλι την πρώτη θέση της λίστας. "Ποιος είναι λοιπόν ο πιο ισχυρός: ο παντοδύναμος ηγέτης μιας διεφθαρμένης, πολεμοχαρούς δύναμης ή ο ηγέτης της ισχυρότερης χώρας του κόσμου, τα χέρια του οποίου είναι δεμένα;" διερωτάται το περιοδικό.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ηγέτης της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και στην τέταρτη ο πάπας Φραγκίσκος. Πέμπτη ?και πρώτη γυναίκα? είναι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:18