20/10/2019 03:09:52
5.11.2014 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Η Γεωργία Μαυραγάνη ξέρει «Από πρώτο χέρι»


Η παράσταση «Από πρώτο χέρι» της ταλαντούχας σκηνοθέτιδας Γεωργίας Μαυραγάνη που ξεκινά νέο κύκλο παραστάσεων από τις 15 Νοεμβρίου στο «Bios» συνθέτει έναν ύμνο στον καθημερινό μόχθο των ανθρώπων και στην πατρογονική γη.
Τρεις ηθοποιοί, με υλικά τις πραγματικές μνήμες και αφηγήσεις των ανθρώπων που εργάστηκαν ως καπνεργάτες ή ως αγρότες-καλλιεργητές στα καπνά του Αγρινίου γυρίζουν στη ρίζα της πόλης και της φύσης τους, για να θυμηθούν και να εμπνευστούν από το πείσμα ζωής αυτών των ανθρώπων, που στην ουσία έχτισαν, άνδρωσαν και έκαναν διάσημες τις πόλεις του καπνού.

H Γεωργία Μαυραγάνη επενδύει σε μνήμες και εμπειρίες από γιαγιάδες, προγιαγιάδες, παππούδες και παιδιά που μεγάλωσαν και ωρίμασαν μέσα στη μυρωδιά και την κόλλα του καπνού.

Χώμα, γη, δάκρυα, γέλια, καπναποθήκες, όνειρα, χωράφια, έρωτες, κόπος, τσακωμοί και μια ανεξήγητη επιθυμία επιστροφής σε εκείνη την εποχή.

Η παράσταση βασίζεται, επίσης, σε πληροφορίες από το βιβλίο του Ευάγγελου Παπαστράτου «Η δουλειά κι ο κόπος της», σε ιστορικά στοιχεία που προκύπτουν από το ιστορικό δοκίμιο «Καπνεργάτες – οι κυνηγοί του ονείρου» του Αριστείδη Μπαρχαμπά, και σε μια σειρά συναισθηματικών, λογοτεχνικών και μουσικών συνειρμών.

Info: Bios Main (Πειραιώς 84, Γκάζι), Σάββατο και Κυριακή, 15/11 – 7/12, 20.30, 10 ευρώ, 210-3425335.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.